gi_jane2 a scris:
Principal si mai greu e sa va hotarati daca vreti sa divortati sau sa ramaneti alaturi de sot in aceste conditii. Daca va hotarati sa divortati, va putem povesti despre divort, autoritate parinteasca, partaj
In privinta divortului nu tine de sot sa vi-l acorde si de instanta, puteti cere divortul din culpa comuna pt ca e mai greu de dovedit ca nu ati avut nicio vina in desfacerea casatoriei.
Buna ziua!
Va multumesc tare mult pt raspuns. Este greu pt mine sa i-au o hotarare deoarece sunt 15 ani de iubire din care 10 cu acte si 2 copiii minori care au nevoie de ambii parinti.
Nu vreau sa divortez sau cel putin imi doresc lucrul acesta, dar nu pot trai nici in compromis. Problema cea mai mare este ca eu nu stiu ce vrea el de fapt pt ca nu vrea sa ne asezam la masa negocierillor si sa vedem ce se va intampla cu noi. Asta ma sperie cel mai tare INCERTITUDINEA! Avem creditul de rang I pt apartament pe 20 ani de aici in colo si de rang II pt masina pe 15 ani, inca nu am platit mare lucru si as vrea sa stiu ce sanse am eu in cazul unui partaj. Intr-adevar el are venitul mai mare decat mine deoarece are i o Intreprindere individuala, iar eu sunt angajata la o firma si am un salar mai mic pt a putea avea grija de cei 2 copiii (de 6 si 3 ani). Eu trebuie sa ingrijesc de casa si de copii, sa merg si la serviciu si nu pot avea mai multe job-uri. El are aceasta posibilitate deoarece nu sta cu copiii si nu face nimic in casa si umbla. Eu i-am lasat toata libertatea din lume, nu l-am constrans cu nimic si poate din acest motiv el are aceasta relatie extraconjugala. Dar ma mintea tot timpul ca „merge la intalniri de afaceri si el ma iubeste, sunt viata lui”, deaceea eu nu am luat nicio masura si am accept minciunile lui, chiar daca simteam ca ceva nu este OK, dar acum ca am descoperit nu pot sa accept. Spun lucrurile astea pt ca nu inteleg ce inseamna divort din culpa comuna, eu am stat acasa cu copii, am mers la serviciu, am ingrijit de casa, am fost si sotie si il ajut si in cariera (mentionez ca activam in acelasi domeniu profesional si il ajut si pe el – nu intru in detalii), el este cel care m-a inselat. Cum se poate dovedi adulterul? Numai daca ii prind in fapt? Daca exista poze, mesaje pe telefon si persoane care i-au vazut impreuna (pe domeniul public, ce-i drept si el poate spune ca era o intalnire de afaceri). Nu am probe cu ei 2 in intimitate ca nu se poate. Probele sunt suficiente pt mine. Eu sunt convinsa care este adevarul, dar pt instanta nu am probe. Ca nu stiu daca statul roman mai ocroteste familia ca institutie. Eu doream doar sa ma inteleg cu el, nu sa ma lupt prin instante si sa imi macin viata. Problemaca el nu recunoaste si se preface ca nu se intampla nimic, de fapt este doar in inchipuirea mea (ceea ce ma sperie pt ca eu nu stiu ce are de gand, parca pune ceva la cale impotriva mea), dar el lipseste noptile de acasa si mai sta si cu mine, mai iesim si cu copii, dar mai avem si o amanta. Acet lucru ma termina. Nu pot accept. Dar nu stiu ce pot face, deaceea am rugamintea sa ma ajutati si sa imi spuneti cum sa procedez. Cu ce sa incep? La ce sa ma astept, chiar daca vom fi nevoiti sa ajungem la partaj? Adica Eu ce sanse am. Poate sa spuna ca el plateste? Eu cu salariul meu ce fac? Platesc si eu alte cheltuieli. Am grija de copii. Fac menajul. Oare nu exista si pt mine o lege care sa ma protejeze? Trebuie sa fac dovada ca platesc cheltuieli? Chitantele la intretinere si altele sunt pe numele lui. Veniturile pe care le aduc cei 2 soti intr-o casnicie nu sunt comune? Au fost momente cand eu am castigat bani mai multi, deoarece eu am terminat facultatea inaintea lui si l-am ajutat pe el sa intre la facultate si apoi sa urmeze cursurile facultatii (faceam proiecte si alte lucruri) pt ca el muncea ca electrician.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc tare mult.