avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare proprietate cu mai multi proprietari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare proprietate cu mai multi proprietari (mostenitori)

Buna ziua!
As dori sa expun un caz in legatura cu o batrana ramasa vaduva acum 4 ani.
Impreuna cu sotul defunct are 4 copii si o casa. In cei 4 ani de la decesul sotului nu s-a facut succesiunea proprietatii. Batrana a ramas singura in casa, cei 4 copii fiind stabiliti cu domiciliu in diferite orase ale tarii.
Problema care se pune este:
- Batrana nu mai poate avea grija singura de casa si o solutie ar fi sa vanda proprietatea si sa isi cumpere un apartament intr-unul din orasele in care locuieste unul din copii pentru a putea fi ajutata de acesta, dar conditia ar fi ca noua locuinta sa fie, in continuare, proprietatea celor 5 (adica batrana si cei 4 copii). Mostenitorii nu doresc ca partea lor de mostenire sa le fie restituita in bani la momentul actual, deoarece suma rezultata nu ar fi mare si batrana ar ramane pe drumuri. Deci singura solutie ar ramane cea expusa mai sus.

Cum ar trebui procedat in acest caz?
Mentionez ca succesiunea nu a fost facut dupa decesul sotului, respectiv tatalui celor 4 copii.
Ca prim pas ar trebui facuta succesiunea si apoi se face vanzarea?
Trebuie sa fie prezenti toti cei 5 la toate demersurile (succesiune, vanzare-cumparare) sau se poate folosi procura?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 10:04, 22 Ianuarie 2013
Daca se doreste vanzarea trebuie dezbatuta succesiunea dupa sotul decedat ( coproprietar cu 1/2 din imobil).

Actele trebuie incheiate la un notar public, in consecinta va sfatuiesc sa mergeti la un notar pt. toate documentele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune, partaj justitiabilul justitiabilul Va rog sa-mi dati si mie niste lamuriri intr-o speta: In anul 1992, sotia supravietuitoare, dupa decesul sotului cu care a are 5 copii majori, vinde jumatate a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristinakadar cristinakadar Buna ziua, mama mea a decedat acum 9 ani, a ramas doar tata. Nu am alti frati. Nu am reusit sa fac dezbaterea succesorala dupa decesul mamei din vina tatalui. ... (vezi toată discuția)