Buna ziua!
Deschid un nou subiect, deoarece nu am avut puterea, timpul si rabdarea sa citesc si sa gasesc situatii similare.
Am cumparat un ap cu 3 camere prin credit ipotecar si fostii proprietari nu vor sa paraseasca apartamentul.
Le-am dat drept de habitatie 1 luna de zile de la 15 oct - 15 nov 2007 si cand sotul a fost dimineata la ei au spus ca ei mai stau 2 saptamani, ca s-au pacalit, ca ni l-au vandut prea ieftin (72000 euro), ca ei au cumparat un ap cu 2 camere prea scump (si probabil nu le-au ramas bani prea multi), ca i-au pacalit agentul imobiliar (care de fapt este un fel de ruda cu ei), ca ei nu pleaca pana la data de 1 dec , ca s-au razgandit, ca de fapt ei sunt proprietarii, etc. etc. si tot asa faze din astea care ma aduc la disperare.
Mentionez ca atunci cand am cumparat le-am dat drept de habitatie 1 luna (care nu este mentionata in contrat, deoarece bancile nu accepta) si i-am pus sa semneze o declaratie notariala in urma careia se angajau sa paraseasca ap la 15 nov 2007 si sa ne inmaneze cheile.
Sia-u primit toti banii pe care i-au cerut la banca in ziua cand am semnat contractul. Si noi am devenit proprietari chiar din momentul semnarii contractului, nu-i asa? Asa mi se pare logic.
Nu stim cum sa procedam, cine ne poate ajuta.
Am auzit ca putem sa ii actionam in instanta, dar dureaza si noi nu avem timp, am si un bebe de 1 an si 4 luni si sotul este cu munca si deja platim ratele la banca ... care sunt destul de mari.
Cum alfel am putea proceda? Daca ei nu vor pleca nici atunci? Ce facem? Sunt disperata.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Da, este o situatie nu foarte placuta!
Din pacate, nu poti decat sa ii actionezi in judecata si sa soliciti evacuarea lor din apartament. Sigur o sa castigi, insa inteleg problema ta ca nu ai rabdare, nici timp sa treci printr-un proces care poate sa tina destul de mult. Dupa ce ii actionezi in judecata, introdu si o ordonanta presedintiala care sa grabeasca lucrurile.
Intre timp, mai amentinta-i ca daca nu parasesc apartamentul o sa le soliciti in instanta daune si o sa le soliciti sa-ti plateasca chirie la valoarea pietei ptr perioada cat te prejudiciaza de bunul tau.
Iti trebuie insa un avocat serios care sa se ocupe de treaba.
Mult succes!
Probabil le-a spus cineva ca dureaza vreun an pana faceti si terminati o actiune in evacuare.
Luati legatura cu un avocat sa le faca o notificare, prin care sa le spuna printre altele ca pe langa evacuare veti initia si o actiune in pretentii in care cereti sa fiti despagubiti pentru perioada in care nu v-ati folosit de bun.
Poate se sperie si pleaca .
Multumesc pt raspunsuri.
Asta ma sperie: durata unei actiuni de acest gen.
Noi ne grabim pt ca avem un copil mic si locuim intr-o garsoniera f mica. Si am facut mari sacrificii sa cumparam un ap mai mare. Si plus de asta tre' sa facem curatenie in apartamentul acela pt ca arata ca o "pestera". Cum l-a dat constructorul in '87 - asa arata. Miroase urat si ... va trebui sa bagam o groaza de bani pt amenajare. Si ... asta e ...
Va multumesc inca o data.
Evacuare
nastaseelena
Buna ziua! am o mare nelamurire in ceea ce priveste evacuarea. Am castigat de curand un ap la licitatie, puteti sa mi spouneti care sunt pasi care trebuie ... (vezi toată discuția)