avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu vor sa paraseasca apartamentul nostru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu vor sa paraseasca apartamentul nostru

Buna ziua!
Deschid un nou subiect, deoarece nu am avut puterea, timpul si rabdarea sa citesc si sa gasesc situatii similare.
Am cumparat un ap cu 3 camere prin credit ipotecar si fostii proprietari nu vor sa paraseasca apartamentul.
Le-am dat drept de habitatie 1 luna de zile de la 15 oct - 15 nov 2007 si cand sotul a fost dimineata la ei au spus ca ei mai stau 2 saptamani, ca s-au pacalit, ca ni l-au vandut prea ieftin (72000 euro), ca ei au cumparat un ap cu 2 camere prea scump (si probabil nu le-au ramas bani prea multi), ca i-au pacalit agentul imobiliar (care de fapt este un fel de ruda cu ei), ca ei nu pleaca pana la data de 1 dec , ca s-au razgandit, ca de fapt ei sunt proprietarii, etc. etc. si tot asa faze din astea care ma aduc la disperare.
Mentionez ca atunci cand am cumparat le-am dat drept de habitatie 1 luna (care nu este mentionata in contrat, deoarece bancile nu accepta) si i-am pus sa semneze o declaratie notariala in urma careia se angajau sa paraseasca ap la 15 nov 2007 si sa ne inmaneze cheile.
Sia-u primit toti banii pe care i-au cerut la banca in ziua cand am semnat contractul. Si noi am devenit proprietari chiar din momentul semnarii contractului, nu-i asa? Asa mi se pare logic.
Nu stim cum sa procedam, cine ne poate ajuta.
Am auzit ca putem sa ii actionam in instanta, dar dureaza si noi nu avem timp, am si un bebe de 1 an si 4 luni si sotul este cu munca si deja platim ratele la banca ... care sunt destul de mari.
Cum alfel am putea proceda? Daca ei nu vor pleca nici atunci? Ce facem? Sunt disperata.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:38, 18 Noiembrie 2007
Varianta cea mai confortabila de rezolvare a problemei ar fi sa aveti rabdare pana la 1 dec. Asta cu conditia ca fostii proprietari sa isi respecte angajamentul de a elibera apartamentul la aceasta data. Actiunea in instanta e de durata si de obicei aceste probleme se rezolva de la sine cu putina rabdare.
O notificare facuta de un avocat cred ca ar fi suficienta si ar grabi evacuarea apartamentului.
Nici o rabdare... Pana la 1 dec. trebuie sa primeasca prin executor judecatoresc si notificare de punere in intarziere cu privire la obligatia de predare a apartamentului vandut ... si avertizarea ca in cazul nepredarii vor fi obligati si la plata de despagubiri pentru lipsa de folosinta incepand cu data notificarii.
Poate va ganditi si la o abordare nejudecatoreasca. Poate primesc o oferta pe care nu o pot refuza ...
V-as sugera eu o varianta care excede cadrul legal ptr ca se pare ca exista numeroase situatii in care legile nu protejeaza persoanele de buna credinta......insa statutul nu-mi permite.
Asta e Romania.......:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fostul proprietar pana la eliberarea apartamentului? bop_78 bop_78 Buna ziua! Avem urmatoarea problema. Am cumparat un apartament si am fost de acord ca fostii proprietari sa mai ramana in apartament pana la 1 nov. Textul ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita Andra_Nedelcu Andra_Nedelcu Buna ziua, Am achizitionat un imobil prin creditul Prima Casa, la care nu se acorda termen de habitatie. Acum 1 saptamana am semnat contarctul de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Evacuare nastaseelena nastaseelena Buna ziua! am o mare nelamurire in ceea ce priveste evacuarea. Am castigat de curand un ap la licitatie, puteti sa mi spouneti care sunt pasi care trebuie ... (vezi toată discuția)