avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate Iunona

Activitate Iunona

Vă rog, să mă ajutați într-o mare problemă creată de administratorul asociației de propietari al scării de bloc unde locuiesc. De ani de zile, încasează bani eliberând chitanțe care nu au serie și nici număr, precum și nici ștampilă și nici contul bancar al asociației de propietari (afirmă că asociația de proprietari nu deține cont bancar, și că plătile se fac doar direct lui, prin numerar, nu și prin transfer bancar).Ce încălcari legale comite?Ce infracțiuni săvârșește? Nu mai accept, să fiu furată și presupun, că pot remedia problema prin depunere plângere penală la parchet, dar nu știu ce articole de lege încalcă.
Buna ziuă! Nu am putut depune cerere de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea unei hotărâri deoarece am fost internată nonvolutional într-o secție de psihiatrie 5 săptămâni. În plus, mi s-au administrat și neuroleptice, deci nu-mi puteam exercita drepturile procedurale. Am fost externata vineri, 17.05.2019. Există vreo modalitate prin care pot depune cerere de apel fără a fi respinsă, deoarece nu a fost depusă în termenul de 30 de zile de la comunicarea hotărârii?
În citatia nr.1 emisă pe 25.07.2019 de către "IPJ Vrancea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dosar nr.970/P/2018 (107239/2018)" am fost chemată ca martor în dosarul penal mai sus mentionat.
Pe 2 aug.2018, când m-am dus la IPJ, persoana care a răspuns la nr.de mobil scris cu pixul pe citatie și care m-a preluat de la poarta poliției (nu s-a recomandat cine este, iar în citatie era specificat să mă prezint la cam.116, la sinsp.), mi-a zis inainte de a fi tehnoredactata declarația, că nu pot fi martor ci persoană vătămata atâta timp cât mi s-a efectuat doar citotestul, nu și mamografia, în campania de depistare a cancerului de col uterin și mamar care s-a desfășurat în perioada 28 nov.- 17 dec.2017, de către Fundația Renasterea in colaborare cu Roche Romania și Primăria Focșani. Deși am atenționat că nu folosește atât denumirea corectă a instituției, adică Primăria mun. Focsani, cât și încadrarea juridică, ca de ex. Roche Romania SRL, nu s-a făcut nici o corectură în tehnoredactarea declarației care am dat-o pe 2 aug.2018, privind modul de efectuare al programării, efectuarea de mamografii unor persoane neprogramate, intrarea în posesia rezultatului citotestului, ... Acea declarație, care a fost intitulată plângere penală pentru abuz în serviciu, art. .... cp și care nu menționează învinuitul, am semnat-o ca persoană vătămata.
Repet, nu mi s-a comunicat cine-i învinuit, care-i cauza sau cine-i procurorul de caz.
Când am întrebat de unde se cunosc datele personale ca pacient, pentru că se pare că mi se încalcă drepturile stipulate în legislația medicală, persoana care mi-a luat declarație mi-a răspuns că, are e-mailurile trimise de către mine Fundației Renașterea. Numai că nu mi le-a arătat când am cerut acest fapt. Nici adresa de e-mail de pe care am trimis e-mailurile nu a precizat-o, după ce am întrebat-o despre aceasta.
Deoarece mi s-a părut bizar ceea ce s-a întâmplat și de frică să nu fie o capcană, pe 6 aug.2018 m-am prezentat la poliție cu cerere de studiere al dosarului penal mai sus menționat, adresată sinsp., cum era specificat în hârtia referitoare la drepturile persoanei vătămate, care mi-a fost înmânată pentru semnare înainte de a se tehnoredacta declarația dată pe 2 aug.2018. Nu mi s-a permis să scriu de mâna declarația.
Pe 6 aug.2018, polițistul de la poartă a anunțat prin centrala politiei, deci diferit de procedura din 2 aug.2018, că o caut pe sinsp.. După ce mi-a comunicat că-i în concediu, am cerut să fiu preluată de către înlocuitor.
După circa jumătate de oră a coborât comisarul sef al serviciului.
După ce m-a dus în cam.116 unde a menționat că-i biroul dânsului și a colegii lui, i-am zis că pe 2 aug.2018 nu am dat declarație în acel birou, deși era menționat în citatie cam.116. M-a contrazis, susținând că pe 2 aug.2018 în biroul respectiv am dat declarație. I-am atras atenția că pe 2 aug. nici măcar nu m-a văzut, deși conform plăcuței de pe ușă cam.116 este biroul șefului. Cu toate că situația susținută de către mine am argumentat-o și cu deosebiri privind ușile celor două spatii sau alte elemente de decor interior, comisarul mai avea un pic ca să afirme că am halucinații.
Interventie moderator:
Nu postati date personale in interiorul mesajelor.
Când m-am întors din concediu am găsit o citatie de la poliție, ca martor într-un dosar penal.
Dubios mi s-au părut următoarele:
- când am ajuns la sediul poliție, polițaiul de la poartă a refuzat să comunice sinsp. menționat în citatie prin centrala poliției, punându-mă să apelez nr.de mobil care era trecut cu pixul pe citatie;
- pentru audiere nu am fost dusă în camera nr. 116 menționată în citatie, ci într-o sală care nu prezenta pe ușă placă cu nr. și denumirea compartimentului. Această este una dintre diferențe pe care le-am sesizat, putând face comparație când peste câteva zile am fost condusă la cam.116. Tot atunci mi s-a comunicat că sinsp. menționat în citatie este în concediu.
- din martor am fost transformată în persoană vătămata fără a se preciza cine-i partea invinuita. Nici în plângerea penală nu s-a precizat partea învinuită. După câte știu o astfel de plângere nu face parte dintr-un dosar penal;
- nu mi s-a permis să scriu declarația, ea fiind tehnoredactata de către o terța persoană;
Prin urmare vă rog să-mi comunicați dacă procedurile enumerate sunt legale, cum pot dezlega misterul și eventual să-mi apăr drepturile.
Mulțumesc!
Nu am talent pedagocic.
Raportul de expertiza medicală nu este a martorului mincinos.
Dar, în acest raport se prezintă declarațiile martorilor date în cadrul unei cercetări penale. Deci este redată și declarația mincinoasă a respectivului martor.
Prin urmare nelămurirea mea este, dacă nu am copia xerox după declarația mincinoasă a martorului dată la Parchet pot folosi, pentru plângerea de mărturie mincinoasă a acestui martor, redarea cu ghilimele a acestei declarații din raportul de expertiză menționat mai sus?
Bună-seara! Sunt în criză de timp deoarece mărturia mincinoasă se prescrie peste 5 ani, adică peste 3 săptămâni.
Din pacate am aflat, că există un martor ocular a carui declarație contrazice declarația mincinoasă a unui martor, în urmă cu puțin timp, după ce am citit raportul de expertiză medicală eliberat de către INML, unde au fost trecute și aceste declarații.
Am depus cerere pentru studiu dosar, din dorința de a obține copii după declarații la Parchet. Am fost informată că pot aștepta până la 30 zile până când voi primi răspunsul.
Deci sunt șanse extrem de mici de a nu depăși termenul de prescriere a mărturiei mincinoase.
De aceea, vă rog să mă informați dacă pot depune plângerea pentru mărturie mincinoasă având drept probe copiile din "Declarații Martori" existente în raportul de expertiză medicală eliberat de INML
Vă mulțumesc!
Multumesc frumos!

Bună seara! Am crezut că dacă nu-i trecut S.C. în față, nu-i identificare corectă. Drept urmare îmi și imaginam cum mă "jumulesc" avocații de la S.C. Pro TV SRL.
Mi-ati "luat o mare piatra de pe inimă".
Multumesc frumos!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara
Pai este acelas lucru!