avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate DURICA1987

Activitate DURICA1987

Am o situatie foarte ciudata:Recent am cumparat un teren (intravilan) si am construit o casa (totul legal),in schimb nu avem apa trasa .Casa de afla la strada principala ce traverseaza pe lung satul ,am sapat fundatia ptr gardul din fata casei (paralel cu strada),am gasit exact in sant sub gard o teava de apa ce vine exact pe sub gardul meu ,am facut gardul am pus beton peste teava si am terminat .Am aflat ulterior ca exista doua fantani de unde sau racordat toti cei de pe strada prin cadere si au sapat santuri unde au tras doua tevi (cea de sub gardul meu si una pe partea opusa a str azi)de la care au toti apa .am tot intrebat prin vecini si am aflat ca au contribuit toti la “lucrare”,si am spus ca pun si “partea” mea ptr a ma putea conecta si eu ,zis si facut !Mi-au luat banii si dupa ceva timp mi-au scos furtunul meu din teava principala!Trebuie sa mentionez ca m-au racordat la teava de pe partea opusa a strazii astfel:au traversat pe sub asfalt si au adus teava pana in curte la mine .Acum eu nu am apa deloc si vreau sa inteleg un lucru :este legal ca le domeniu public sa se efectueze astfel de “instalatii “fara autorizatii,aprobari..etc?Au fost facute de catre oameni aceste lucruri ptr ca nu aveau instalatie de apa ,si ei nu vor sa imi dea apa subnici o forma .Totul este facut dupa ureche si se cred stapani pe apa care este pe domeniul public si nu este proprietate privata …vreau da aflu daca pot face sesizari undeva la institutiile abilitate,daca pot cumva sa ii “fortez “ sa imi dea si mie apa desi le-am platit si eu !referitor la cealalta teava de sub gardul meu ,as vrea sa intreb daca pot sa o opresc eu in caz ca nu imi vor da apa din teava din care mi-au dat initial…Ce as putea face in astfel de situatii cand se folosesc de un bun care nu e al lor (apa)si e si pe domeniul public !!!cui sa ma adresez si ce pot face ???AJUTATI-MA VA ROG!!!
Discuție Perioada legala
Care este perioada maxima legala de a depune o plangere penala in urma savarsirii unei infractiuni?
Răspuns la discuția Notarial sau nu ?
Ideea este in felul urmator :am construit cladirea care este pe proiect casa in regie proprie si este mare ca dimensiune.am primit in urma documentelor depuse la primarie autorizatia de construit!totul este ok pana in prezent doar ca vreau da deschid in punct de lucru ac cu activitatea de bar +discoteca !de asta intreb aici !imi trebuie neaparat (prin lege)acordul vecinilor ptr a primi autorizatie de functionare ori ptr a fi de acord cu domeniul de activitate pe care o sa il am ?si daca da trebuie neaparat legalizate prin notar sau se poate si de mana ?asta ma nedumereste pe mine mai exact !!!!!multumesc anticipat doamnei avocat care mi-a rasp anterior
Vreau da deschid un punct de lucru cu domeniu de activitate bar + discoteca !ceea ce ma intereseaza pe mine este faptul ca ar trebui sa cer aprobarea vecinilor ptr asa ceva !dar cum ar trebui sa le cer aprobarea ?printr-o cerere,hartie doar scrisa de mana cu date de identificare ssmd ori trebuie adusi cumva la notar ?cum ar putea merge da procedez mai simplu dar da fiu totodata si legal!si ce de intampla daca unul din vecini refuza sa isi dea acordul?...multumesc anticipat !
Discuție Impozit
Ptr o suprafata totala masurata a imobilului de 739 mp (in act 807 mp)in care da construit o casa noua de 11,35 m fata,12,35 m spate respectiv partile laterale de 9,70 m si 9,80m(aceasta fiind dimensiunea fundatiei [parter]+ etaj la fel aceleasi dimensiuni (de mentionat faptul ca are acoperis drept )si fiind in zona rurala (nordul jud galati -90 km de oras)fara facilitati publice!as fi interesat sa stiu cam cum s-ar calcula impozitul ptr dimensiunile sus mentionate in 2019?cat ar ajunge real si corect ?ptr ca am o banuiala a mea cum ca cei de la taxe si impozite incearca sa ma cam incarce si nu doar pe mine ci si pe alti oameni!cred ca nu ai bani in buget local si incearca diferite tertipuri si experimente pe oameni !!!daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator!!!multumesc anticipat
Răspuns la discuția Penal sau civil?

Am verificat referitor la cazul meu,Ce inseamna GRANITUIRE SI REVENDICARE,si am vazut ca este UN formular tip de completat!intrebarea mea este,cui trebuie SA adresez acel formular?am vazut ca este pe parte civila articolul respectiv!!!Il pot Chema in judecata pe respectivul ?trebuie si martori?tin SA mentionez ca am probe ,fotografii ,actele de proprietate,masuratori!!!!multumesc si scuze Ptr ordinea in care am pus toate intrebarile ,Dar Sunt f nedumerit in momentul de fata !!!!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

O actiune in granituire si revendicare este recomandata in situatia dvs.

Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu acum !am cumparat UN teren Ptr a construi o casa,am cumparat totul legal ,am facut proiect Ptr casa ,proiect Ptr Gard zidit de jur imprejur ,totul prin firma de proiectanti!am inceput cu gardul de jur imprejur zidit ,doar la strada nu,am solicitat autorizatie de constructie,am obtinut actele Ptr constructia lui(totul fiind in regula),am construit !intr-o parte laterala am UN vecin ,care are UN Gard de scandura cu stalpi de lemn in Pamant si acesta este gardul care me desparte proprietatile,am in tabulat,masurat totul corect cand am cumparat,pana in gardul lui cum era normal!dar zicand SA Nu il deranjez,am ales SA fac gardul Meu zidit la 30 de cm distanta de cel de scandura ,am tras cu 30 de cm pe teren in interior gardul meu lasand 30 intre ele!dar tin SA mentionez ca distanta pe care am lasat-o este pamantul Meu ,masurat si intabulat in acte la cumparare ,am zis ca SA pot intra intre garduri Ptr intretinerea gardului Meu zidit!!el a daramat pe cel de scandura al lui ,inchizand la capete si Luanda-mi cei 30 de cm,iar eu Nu pot finisa gardul pe exterior Ptr ca Nu pot !!!tin SA mentionez faptul ca Sunt cu totul legal !!!ce pot SA fac ?
Răspuns la discuția Plangere
Si care ar fi aceste institutii carora m-as putea adresa in prima instanta ?
Răspuns la discuția Plangere
Plangere
Discuție Plangere
Carui instanta europeana ma pot adresa atunci cand sesizez ca primaria de pe raza careia locuiesc nu respecta si Nu dezvolta comunitatea cu absolut nici UN proiect European ,nici macar bazic( cum ar fi Apa curenta,gaz ,canalizare si iluminat public si SA Nu mai spunem despre infrastructura)?