avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate Nadasurf

Activitate Nadasurf

Buna ziua. Banner am de ceva vreme pe poarta, de stiut stie ca este locul meu pentru ca eu m-am mutat prima in bloc, insa voiam sa stiu daca este vreo lege referitoare la parcarea pe spatiul portii. Este voie sa parchezi in fata portii cuiva? Chiar daca are loc sa isi parcheze masina, insa acest vecin a parcat pe jumatate de loc (jumate de poarta ca sa zic asa) iar mie mi-a luat 15minute sa o parchez la limita si abia am putut sa ies din masina.
Buna ziua,

Doresc o lamurire in legatura cu parcarea in zonele rezidentiale.

Am un apartament la parter cu o curte proprie. In actul de vanzare-cumparare este stipulat faptul ca am loc de parcare inclus in fata blocului. (Locul de parcare nu este delimitat, insa se subintelege ca este in fata portii mele).

Am gasit o masina parcata pe jumatatea locului meu de parcare, fara numar lasat. Nu stiu a cui este masina.

Intrebarea mea este daca exista vreo actiune legala pentru acest lucru? Pot sa chme politia sa ii blocheze roata? Este posibil sa fie un vecin mutat recent, nu cunosc inca toti vecinii.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cu stima,
CB
Buna seara,

As dori sa stiu daca sotul poate fi actionat in judecata pentru ca avem 2 copii minori si nu mai aduce bani din salariu acasa? Nu suntem divortati, stam in acelasi apartment, insa nu mai scoate salariul de pe card si am cheltuit pana acum doar din salariul meu (indemnizatia deoarece sunt in CIC).

Menționez faptul ca face cateva cumpărături doar pentru el, si anume isi cumpara de mancare doar pentru el.

Cum pot sa dovedesc faptul ca nu i-a adus in cazul in care neaga acest lucru?

Multumesc anticipat,
Cc
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC #2

Buna seara,

Referitor la legea nr. 89/2019 despre care initiasem eu discutia, acum am primit decizia emisa cu 15 Mai si nu mi se aplica legea 89/2019,adica am primit o indemnizatie mult mai mica decat la primul copil.

Cui ar trebui sa ma adresez? Decizia s-a emis dupa ce s-a dat legea si totusi nu beneficieZ.

Multumesc anticipat,
Cristina B
Mulțumesc pentru lamurire
. Mulțumesc pentru răspuns.

Am citit faptul ca se aplica celor carora nu li s-a emis inca decizia, eu inca nu am primit-o, dar nu stiu sigur daca s-a emis sau nu.

Cand ar urma sa intre in vigoare legea?
Adica luna viitoare ar trebui sa primesc indemnizatia de la primul copil? Cui trebuie sa ma adresez daca nu o primesc?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am incheiat primul CCC pe 10.09.2018, m-am intors la serviciul pentru 2 luni fiind din nou gravida si am intrat in al 2-lea CCC pe 19.04.2019.

Am primit deja 2 luni indemnizatia si este mai mica. Decat prima, este 85% din prima.

Se mai aplica legea 89/2019 si in cazul meu? Adica indemnizatia actuala sa fie egala cu prima indemnizatie?

Nu am primit nici pana acum decizia.
Discuție Prelungire CIC
Buna ziua.

Momentan ma aflu in CIC (care se incheie in Septembrie) si sunt gravida cu al 2-lea copil. Am depus deja cererea de revenire pt data de 13 August, dar atunci voi fi avut aproape 5 luni, ceea ce înseamnă ca va trebui sa ma duc 2 luni la serviciu.

Care este forma legala prin care as putea sa trec de la un concediu la altul? Este bataie de cap Si pentru mine si pentru angajator care este obligat sa-mi gaseasca un post doar ca peste 2 luni sa caute inlocuitor.

Multumesc
Buna ziua,

Sunt gravida in 2 luni cu al 2-lea copil si inca sunt in CCC. Am depus cererea de revenire la serviciu incepand cu August cand voi avea aproape 5 luni.

Intrebarile si temerile mele sunt urmatoArele:

1. Este mai intelept sa instiintez angajatorul imediat ce ma intorc la munca desi asta inseamna sa mai lucrez 2 - 3 luni?

2. Cum se va calcula indemnizatia pentru perioada cat eu am fost in CCC?

3. Ce probleme pot intampina avand in vedere ca acelasi lucru s-a întâmplat si cu primul copil? Am aflat ca sunt gravida dupa ce semnasem CIM si m-am dus la munca doar cateva luni.

4. Avand in vedere ca voi lucra doar cateva luni, angajatorul poate sa-mi schimbe incadrarea, adica sa primesc alt post? Sau sa desfiinteze postul in ideea in care eu intru in CIC dupa aceea?

5. Se poate, dupa ce am depus cererea, sa refuze revenirea mea la munca si sa suspende contractul?

Multumesc,
CB
Răspuns la discuția Gravida in timpul CIC
Multumesc pentru lamuriri. O seara buna!