Buna ziua,
Eu si sotul meu urmeaza sa incheiem un contract de partaj voluntar intre soti prin care apartamentul cumparat in timpul casatoriei imi revine mie si implicit datoria, toate cu acordul bancii unde am luat eu creditul. Intrebarile mele sunt:
1. Daca el are diverse datorii la IFN-uri si banci, acestia pot ataca contractul de partaj in instanta?
2. Ce se intampla cu bunurile mobile, odata ce eu devin singura proprietara?
3. Eu am achizitionat si o masina second hand acum 2 luni. O pot executa si pe aceasta daca e pe numele meu?
Buna seara,
Am si eu o intrebare simpla. Cheltuielile administrative, intretinerea liftului, curatenia si serviciile administrative sunt normale sa fie calculate la suprafata utila a apartamentului?
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca in urma incheierii unei conventii de separare a bunurilor sub regim matrimonial se poate sa execute bunurile si apartamentul in sine din cauza datoriilor sotului? Apartamentul este pe numele amandurora, deoarece finalizarea actelor s-a incheiat dupa casatorie insa creditul imobiliar este pe numele meu. Se poate trece in aceasta conventie ca apartamentul sa fie 100% al meu ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Am cumparat si eu prin credit ipotecar un apartament in Bucuresti in septembrie 2017. La momentul semnarii actului de vz-cumparare, dezvoltatorii nu au mentionat nici un termen de finalizare al utilitatilor, insa banii au avut pretentia sa fie virati toti. Suntem deja in luna iulie 2018 si noi inca nu avem utilitatile. Au venit luna asta cei de la gaze si curent de au mai facut una alta insa nimic important. Noi nici acum nu avem curent si gaze. Toti locatarii din bloc sunt foarte nervosi in privinta asta( suntem 14 apartamente). Intrebarea mea este: ii putem da in judecata sau actiona cumva astfel incat sa obtinem despagubiri de la acestia? In tot acest timp noi am platit si rata si chirie pentru ca nu ma pot muta intr-un bloc fara curent si gaz cu copil sub un an. Noi am infiintat si asociatia blocului insa nu stim cum ar fi mai ok, sa actionam ca asociatie sau individual?
Dar daca datoria catre o persoana terta ramane sub 10,000 lei se mai poate face executarea? Noi o sa incercam sa achitam ratele mai mari insa ar ramane aceasta.
Multumesc
Sotul meu a contractat acum cateva luni diverse imprumuturi atat la institutii bancare cat si IFN-uri insa acum se afla in incapacitate de plata a acestora. De curand, noi am achizitionat si un apartament prin credit imobiliar. Apartamentul se afla pe numele nostru insa creditul imobiliar este pe numele meu. Bancile vor cauta cu siguranta sa recupereze prejudiciul, insa ma intereseaza daca exista posibilitatea sa pierdem apartamentul sau bunurile pe care le-am cumparat pe parcurs in casa?