avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacat contractul de partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacat contractul de partaj?

Buna ziua,
Eu si sotul meu urmeaza sa incheiem un contract de partaj voluntar intre soti prin care apartamentul cumparat in timpul casatoriei imi revine mie si implicit datoria, toate cu acordul bancii unde am luat eu creditul. Intrebarile mele sunt:
1. Daca el are diverse datorii la IFN-uri si banci, acestia pot ataca contractul de partaj in instanta?
2. Ce se intampla cu bunurile mobile, odata ce eu devin singura proprietara?
3. Eu am achizitionat si o masina second hand acum 2 luni. O pot executa si pe aceasta daca e pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:50, 24 Noiembrie 2018
Dvs partajati doar apartamentul.
Restul bunurilor și datoriilor raman comune. Inclusiv masina.
Si da, daca bunurile proprii ale sotului dvs nu sunt indestulatoare, creditorii se pot îndrepta către bunurile comune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
raluk0207, utilizator
Notarul nu cred ca va face actul în aceste condiții.

Ar trebui facut la instanța partajul daca ati vrea sa o rezolvați dar trebuie bine gandit inainte.
Vedeți daca găsiți notar sa va faca partajul dar încercați să mergeți cu actele la avocat mai inainte pentru a va lamuri în concret pe problemele juridice care țin de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa prin programul prima casa ramira36 ramira36 divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ... (vezi toată discuția)
Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)