avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate Paxman

Activitate Paxman

Salutare!
As dori sa cesionez o licență taxi care este pe PFA în Cluj-Napoca!
Oare imi poate da cineva niste informații cu paşii care ar trebui sa-i fac?
Licența este vizata pe anul acesta, dar proprietarul nu stiu daca mai are maşină, şi nu ştiu cum ar trebui procedat şi cu maşina mea.Trebuie de la inceput?
Sau se poate dupa..
Mulțumesc mult!
Zi cu spor să aveți!
Buna ziua!As dori sa infiintez un srl, si sa preiau o autorizatie taxi.Nu voi avea activitate pe el pentru ca nu am masina, de aceea as opta la inceput pentru impozit de 16% pe profit.
Daca reiau activitatea in timpul anului oare pot reveni la micro 1%?
Si as dori sa va intreb daca inffiintez acest srl pentru taxi, si sotia are o activitate de meditatii particulare copii(muzica), putem activa cu ambele acgivitati pe acelasi srl, sau este bine sa fie despartite?(sa nu se complice)
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
O persoana din familia mea are venituri din chirii.Si ar dori sa scoata din spv Certificat de atestare fiscala pentru fondurile fotovoltaice...
Dar i-au dat mesaj de 2 ori ca nu am scris in declaratiile rectificative data incetarii contractelor 2019-2020,2020-2021,2021-2022.
Problema este ca contractele nu inceteaza in acelasi an si nu se poate sa completez data incetare ,fiecare incepe in jur de 01.06 si se termina in data de 30.05 anul urmator,si imi scrie ca contractul trebuie sa inceteze in acelasi an ca sa pot completa data incetare.
Plus ca imi cer sa completez in DU rectificativa 2018-2019 rectificativa cap 2 pentru lipsa contract 1/01.06.2015...eu stiu ca nu avem contract de inchiriere in 2015,ci din 2018.
Va rog sa imi dati un sfat daca puteti.Ea are o persoana cu handicap acasa si nu prea se poate deplasa la anaf.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.
Răspuns la discuția Inteprindere familiala
Va multumesc de raspuns!
Care ar fi taxele pentru Pfa si IF daca suntem angajati in alta parte cu norma intreaga?
Am inteles ca sunt ceva reduceri...pentru persoanele angajate in alte locuri...
Multumim!

george-neagu a scris:

Inteprindere familiala daca veti fi implicat in acea activitate ca si sotia. Atfel, sa-si faca singura un pfa (daca are un act sau o diploma doveditoare a calificarii pentru codul caen respectiv), caci e mai simplu.

Buna ziua!Soția mea este angajata cu norma intreaga,dar ar vrea sa deschida o firma pentru meditatii muzicale. Care ar fi variantele cele mai bune cu taxe mai mici? Daca as fi si eu inclus impreuna cu ea pe aceeasi firma ar fi aceleasi conditii (EX Inteprindere familiala,srl etc)?
Va multumesc!
Buna ziua!Ce cod caen se foloseste pentru creare de websituri?
Am nevoie de acte de studiu doveditoare pentru a lucra in acest domeniu?
Va multumesc!
Buna ziua!Pentru meditatii instrumente muzicale la domiciliul meu si al elevului am nevoie de casa de marcat sau exista si alta varianta?
Va multumesc!
Buna dimineata si va multumesc de ajutor!
In ce conditii pot achizitiona intracomunitar(din Ungaria)bunuri spre revanzare, pe PFA?Suma este de aproximatix 1500eur la un transport (pe care il voi face personal).Ce documente am nevoie pentru trecerea frontierei si pentru intrari in contabilitate?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Meditatii instrumente muzicale
Va multumesc!
Răspuns la discuția Meditatii instrumente muzicale
Va multumesc pentru raspuns!Asta stiu,dar pe mine in principal ma intereseaza autorizatiile necesare....?Trebuie ceva de la Sanatate ?Pompieri?etc...Va multumesc!