Buna ziua,
as dori un sfat de cum ar fi bine sa procedez in situatia de mai jos.
Am achizitionat un apartament, din stadiul de proiect, in suprafata de xx m2 pentru care am platit yy $. Dupa finalizarea constructiei dimensiunea apartamentului a crescut cu ~60 cm2 pentru care ar trebui sa platesc 600$, suma care a fost adaugata la restul de plata din contractul de vanzare cumparare, fara a fi specificat de unde este acea diferenta dintre antecontract si contractul final. In realitate diferenta este de doar 5cm2, persoana care a facut cadastrul a efectuat masuratorile gresit nerespectand legislatia in vigoare, dar fiind fratele noului sef al consiliului judetean e mai complicat cu indreptarea de eroare materiala creata iar apartamentul este luat prin prima casa, si am inteles ca ar fi mai greu cu actualizarea cadastrului.
In acelasi timp, din princina faptului ca am luat o camera de la un apartament vecin, tot din stadiul de proiect, o bucata din balcon se afla sub geamul sufrageriei lor. Eu am fost de acord sa inchid o bucata de balcon (~60cm2) cu un panou si in felul acesta sa nu mai fiu nevoit sa platesc diferenta respectiva.
Nu am facut nici un document scris in legatura cu acest fapt, doar o intelegere verbala cu doamna care se ocupa de partea juridica a dezvoltatorului. Cand am intrebat daca e cazul sa facem o declaratie, ca sa fim cu toti acoperiti a zis ca nu e nevoie, ca o incurca la contabilitate lipsa de sume etc, eu am luat apartamentul acum 3 ani :O si de atunci nu mi-au cerut nimic.
Cum ar trebui sa procedez astfel incat sa fiu acoperit in caz ca imi cer banii peste x ani cu dobanda sau alte idei, pentru ca se pare ca sunt plini de idei acesti oamani?
E ok sa dau o declaratie simpla de mana, e nevoie de una la notar, ar trebui sa caut un avocat sa redacteze o declaratie?
Buna dimineata,
Am nevoie de ceva lamuriri in legatura cu un credit Prima casa.
Creditul este luat pe numele sotiei deoarece ea avea ceva beneficii la banca respectiva (BT - pentru ca sar putea sa fie util). Noi am platit 50% din valoarea locuintei cu banii nostri si restul de 50% am luat credit. In contractul de creditare de la banca eu figurez ca si codebitor. Banca ne-a cerut amandurora sa incheiem o asigurare de viata la o anumita companie, agreata de ei.
Cercetand biroul de credite am descoperit ca eu nu figurez ca si codebitor nicaieri.
Atunci eu de ce am fost "obligat" sa imi fac asigurare de viata? Eu daca patesc ceva presupun ca banii de pe asigurare merg catre banca deoarece asigurarea este cedata in favoarea bancii, sau ma insel?
Cu respect,
Madalin.
Buna ziua,
am o nelamurire foarte mare. De curand m-am mutat intr-un complex de locuite, nou construit si inca in stadiu de construire (se mai construiesc inca 20 blocuri). Momentan nu avem o asociatie de proprietari si platim direct la dezvoltator intretinerea (apa/canal, deseuri menajere, cheltuieli condominiu - zona mea sensibila). Astfel in fiecare luna mi se cer 100 lei pentru cheltuieli de condominiu, dar nu ei nu fac nimic care sa justifice aceste costuri (exceptand iluminatul, supravegherea video, lift si porti, curatenie (de doua ori pe saptamana). Din cele 3 blocuri locuite acum (+350 proprietari/chiriasi) platesc aceasta suma. Astfel in contul dezvoltatorului intra lunar peste 35 000 RON (~7000 euro) suma care nu justifica sub nici o forma contravaloarea acestor servicii. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate legislativa prin care pot cere detalierea (actiune + cost + factura) pentru aceste servicii si daca pot cumva sa ii oblig sa calculeze suma in functie de cheltuielile reale?
Madalin.
Buna ziua,
Descrierea "problemei":
Sotia mea a avut un abonament de telefonie la o companie foarte cunoscuta. Eu sunt posesor de cartela la aceeasi companie. Sotia a trecut de la abonament la cartela si a primit o suma modica pentru trecere. Ea nu a fost anuntata ca trebuie sa plateasca, ulterior, aceasta suma - crezand ca plata ultimei facturi a inclus si aceasta suma.
Situatia actuala:
Am primti mesajs de la o companie de recuperare creante and so on, eu, pe numarul meu de utilizator de cartela in legatura cu datoria ei (datorie ce a fost platita intre timp).
Situatia este mai grava deoarece numarul meu nu apare in nici un contract cu compania respectiva. Cand sotia si-a facut abonamentul eu aveam acelasi nr dar la o alta companie telefonica. Stiu ca nu am furnizat nr meu si invers (cand am facut eu portarea).
As dori sa deschid un proces civil impotriva celor doua companii pentru utilizarea datelor personale fara acordul meu, este posibila asa ceva?