avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata \"asociatiei\" direct la dezvoltator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata "asociatiei" direct la dezvoltator

Buna ziua,

am o nelamurire foarte mare. De curand m-am mutat intr-un complex de locuite, nou construit si inca in stadiu de construire (se mai construiesc inca 20 blocuri). Momentan nu avem o asociatie de proprietari si platim direct la dezvoltator intretinerea (apa/canal, deseuri menajere, cheltuieli condominiu - zona mea sensibila). Astfel in fiecare luna mi se cer 100 lei pentru cheltuieli de condominiu, dar nu ei nu fac nimic care sa justifice aceste costuri (exceptand iluminatul, supravegherea video, lift si porti, curatenie (de doua ori pe saptamana). Din cele 3 blocuri locuite acum (+350 proprietari/chiriasi) platesc aceasta suma. Astfel in contul dezvoltatorului intra lunar peste 35 000 RON (~7000 euro) suma care nu justifica sub nici o forma contravaloarea acestor servicii. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate legislativa prin care pot cere detalierea (actiune + cost + factura) pentru aceste servicii si daca pot cumva sa ii oblig sa calculeze suma in functie de cheltuielile reale?

Madalin.
Atat timp cat nu exista infiintata asociatie de proprietari iar dezvoltatorul asigura plata acestora va revine obligatia sa achitati sumele impuse de dezvoltator
Aveti dreptul legal sa solicitati detalierea sumelor impuse
Dezvoltatorul precizati ca detine in executie si alte constructii astfel ca acesta probabil detine contract cu furnizorii de utilitati,utilitati pe care acesta le utilizeaza inclusiv la constructiile in executie
Buna seara,

Raporturile juridice dintre dezvolatator si proprietarii apartamenelor din imobilul in care locuiti, pot fi calificata ca fiind raporturi juridice specifice unui contract de prestari servicii /contract de administrare.

Prin urmare, in baza acestor raporturi juridice, formulati o cerere si solicitati informatiile si documentele care va intereseaza.

Daca exista mai muti proprietari nemultumiti de sumele de bani incasate de dezvoltator pentru serviciile de administare prestate, notificati dezvoltatorul solicitand reducerea acestor sume si in cazul in care nu este de acord, notificati-l prin avocat, cu privire la rezilierea contractului de prestari servicii si ulterior, in cazul in care notificarea nu are succes (de obicei rezultatul este pozitiv) adresati-va instantei de judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie de joc! la cine trebuie sa fac o sesizare? - taxa incasata degeaba de dezvoltator ContSters432486 ContSters432486 Salut. De ceva vreme m-am mutat intr-un ansamblu rezidential, vecinii s-au organizat si facem demersuri pentru infintarea Asociatiei de proprietari. La ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune micav micav Intr-un complex rezindetial exista urmatoarea situatie: la dezmembrare, pentru un nr. de locuri de parcare supraterane in documentele de carte nu funciara nu ... (vezi toată discuția)
Apartament gol - platesc liftul si interfonul? codrin_codrin codrin_codrin Buna ziua! In conditiile in care nu locuiesc in apartamentul pe care il detin, trebuie sa platesc liftul si interfonul (mentionez ca exista paza la bloc, ... (vezi toată discuția)