am o nelamurire foarte mare. De curand m-am mutat intr-un complex de locuite, nou construit si inca in stadiu de construire (se mai construiesc inca 20 blocuri). Momentan nu avem o asociatie de proprietari si platim direct la dezvoltator intretinerea (apa/canal, deseuri menajere, cheltuieli condominiu - zona mea sensibila). Astfel in fiecare luna mi se cer 100 lei pentru cheltuieli de condominiu, dar nu ei nu fac nimic care sa justifice aceste costuri (exceptand iluminatul, supravegherea video, lift si porti, curatenie (de doua ori pe saptamana). Din cele 3 blocuri locuite acum (+350 proprietari/chiriasi) platesc aceasta suma. Astfel in contul dezvoltatorului intra lunar peste 35 000 RON (~7000 euro) suma care nu justifica sub nici o forma contravaloarea acestor servicii. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate legislativa prin care pot cere detalierea (actiune + cost + factura) pentru aceste servicii si daca pot cumva sa ii oblig sa calculeze suma in functie de cheltuielile reale?
Atat timp cat nu exista infiintata asociatie de proprietari iar dezvoltatorul asigura plata acestora va revine obligatia sa achitati sumele impuse de dezvoltator
Aveti dreptul legal sa solicitati detalierea sumelor impuse
Dezvoltatorul precizati ca detine in executie si alte constructii astfel ca acesta probabil detine contract cu furnizorii de utilitati,utilitati pe care acesta le utilizeaza inclusiv la constructiile in executie
Raporturile juridice dintre dezvolatator si proprietarii apartamenelor din imobilul in care locuiti, pot fi calificata ca fiind raporturi juridice specifice unui contract de prestari servicii /contract de administrare.
Prin urmare, in baza acestor raporturi juridice, formulati o cerere si solicitati informatiile si documentele care va intereseaza.
Daca exista mai muti proprietari nemultumiti de sumele de bani incasate de dezvoltator pentru serviciile de administare prestate, notificati dezvoltatorul solicitand reducerea acestor sume si in cazul in care nu este de acord, notificati-l prin avocat, cu privire la rezilierea contractului de prestari servicii si ulterior, in cazul in care notificarea nu are succes (de obicei rezultatul este pozitiv) adresati-va instantei de judecata.