avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Activitate Monica811

Activitate Monica811

Nu. Am nevoie de stampila instituției care a oficializat divorțul - primăria in cazul meu.
Credeți-mă ca știu cu ce se mănâncă documentele și de ce anume am nevoie. Dacă era vb de apostila se punea pe un exemplar al certificatului de divorț nu pe un doc. Pe care l-am completat eu ( sa reduc efortul funcționarilor publici) și am cerut doar stampila instituției.

raluk0207 a scris:

Stampila aia se numește cumva apostila?

Bună seara, va rog frumos sa ma ajutați cu o îndrumare. Am solicitat primăriei, unde am divorțat în 2017, o stampila pe un document cerut din Irlanda unde vreau sa ma căsătoresc.
Am atașat domnului primat documentele ( certificat de căsătorie, certificatul de divorț și formularul completat de mine) și am rugat instituția condisa de dansul sa- mi pună o stampila și semnătura pe acel document și sa mi-l retrimite pe mail.
Raspunsul primarului a fost ca primăria nu se ocupa de divorturi și probabil divorțul a avut loc la notar sau judecătorie. Am revenit către dansul cu link de pe site ul primăriei am retrimis documentele și mi a zis sa iau legătura telefonica cu serviciul stării civile. I am explicat ca nu locuiesc în România și am solicitat o adresa de mail pe care nu am mai primit-o. Spuneți-i mi va rog către ce instituție sa ma adresez sa obțin aceasta amărâtă de stampila de la distanta.
Mi se pre strigător la cer ca un primar sa nu aibă habar de ce se poate face la dansul pe "tarla" și mai ales ca pt o amărâtă de stampila trebuie sa dau mail la toată instituția și tot degeaba.
Cu stima și mulțumiri anticipate.
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns!
Bună ziua, sunt însărcinată, nu sunt căsătorită însă nu este nicio problemă ca tatăl copilului să recunoască copilul însă lucrează în străinătate. Dacă se întâmplă să nasc și el nu poate veni în tara cum pot face sa apară pe certificatul de naștere al copilului ca tata?
Răspuns la discuția Impozitarea dubla
Mulțumesc!
Bună ziua,
Dacă muncesc în străinătate și plătesc impozite aici și primesc scrisoare de la Anaf prin care-mi zic ca am realizat venituri în străinătate și ca trebuie sa completez declarația unica privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale... Ce este de făcut? Este posibil să-mi ceara sa plătesc impozit în România dacă deja venitul meu este impozitat aici?
Răspuns la discuția Indemnizatie naștere copil
Copilul se va naște la mijlocul lunii mai 2019 în Irlanda. Din păcate aici nu ma pot angaja fiind însărcinată deci voi avea aproximativ 8 luni nelucrate.
Bună ziua,
As dori sa știu dacă pot primi indemnizația de crestere copil dacă am muncit in Romania mai bine de 10 ani mi-am dat demisia în 31.08.2018 pt a pleca din tara și în sept am aflat ca sunt însărcinată și de 1 luna , am plecat într-o tara din UE, unde o sa și nasc și de unde nu voi primi nicio indemnizatie pentru ca nu voi avea lucrate minimum 36 de săptămâni și pentru ca nu ma pot angaja. Dacă se poate va rog să-mi ziceți și ce anume trebuie sa fac. Cu stima!
Bună ziua,
Mi-am dat demisia, și am aflat ca sunt însărcinată in 2 luni, dacă nu reușesc sa ma mai angajez pot beneficia de concediu creștere copil 2 ani?
Va mulțumesc!
Bună ziua,
Mi-am dat demisia și am aflat ca sunt însărcinată, dacă nu reușesc sa ma angajez pana nasc pot depune actele pentru a primi indemnizatie pt creștere copil? Țin sa menționez ca am aproape 10 ani lucrări neîntrerupt înainte de demisie