avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, va rog frumos sa ma ajutați cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, va rog frumos sa ma ajutați cu o îndrumare. Am ...

Bună seara, va rog frumos sa ma ajutați cu o îndrumare. Am solicitat primăriei, unde am divorțat în 2017, o stampila pe un document cerut din Irlanda unde vreau sa ma căsătoresc.
Am atașat domnului primat documentele ( certificat de căsătorie, certificatul de divorț și formularul completat de mine) și am rugat instituția condisa de dansul sa- mi pună o stampila și semnătura pe acel document și sa mi-l retrimite pe mail.
Raspunsul primarului a fost ca primăria nu se ocupa de divorturi și probabil divorțul a avut loc la notar sau judecătorie. Am revenit către dansul cu link de pe site ul primăriei am retrimis documentele și mi a zis sa iau legătura telefonica cu serviciul stării civile. I am explicat ca nu locuiesc în România și am solicitat o adresa de mail pe care nu am mai primit-o. Spuneți-i mi va rog către ce instituție sa ma adresez sa obțin aceasta amărâtă de stampila de la distanta.
Mi se pre strigător la cer ca un primar sa nu aibă habar de ce se poate face la dansul pe "tarla" și mai ales ca pt o amărâtă de stampila trebuie sa dau mail la toată instituția și tot degeaba.
Cu stima și mulțumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Monica811 , utilizator 00:08, 16 Martie 2022
Stampila aia se numește cumva apostila?
Nu. Am nevoie de stampila instituției care a oficializat divorțul - primăria in cazul meu.
Credeți-mă ca știu cu ce se mănâncă documentele și de ce anume am nevoie. Dacă era vb de apostila se punea pe un exemplar al certificatului de divorț nu pe un doc. Pe care l-am completat eu ( sa reduc efortul funcționarilor publici) și am cerut doar stampila instituției.

raluk0207 a scris:

Stampila aia se numește cumva apostila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat catycucerescu catycucerescu Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: \"Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Data ramanerii definitive a sentintei divort pronuntat in ialia elena66 elena66 Intrucat voi fii persoana imputernicita cu Procura speciala si in continutul procurei figureaza elemente care trebuie completate corect ( pentrui inscrierea ... (vezi toată discuția)