avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters474233

Activitate ContSters474233

ynocentta a scris:

Sesizati oficial politia teritoriala care detine departament distinct politia animalelor
Nu are rost sa va razbunati pe animal....pentru ca exista posibilitatea sa suportati dv consecintele legale
Initial notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare privitoare la detinerea animalelor de companie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta Am rezolvat treaba momentan.Am legat potaia fedeles si am dus-o la socrii vecinului la vreun km distanta de mine si am pus-o la roata masinii.apoi i-am intrebat pe mosi cam cum ar arata potaia daca trec cu masina peste ea.Baba pur si simplu a fost sa lesine in momentul in care am ambalat motorul .Au inteles mesajul ca nu le mai tolerez obrazul gros si au venit cu mine si cu potaia in portbagaj inapoi unde au cumparat un ham si un lant gros si au legat bestia.Momentan cred ca am rezolvat treaba.Ba mai mult mosul a venit apoi la mine cu o sticla de coniac din colectia ginerelui si ne-am inpacat.....ca doi oameni rezonabili

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu este o solutie legala nici urcarea in masina a cainelui si sa-l duceti la distanta.
Aveti posibilitatea sesizarii politiei cu privire la acest lucru.
stapanaul de animale este raspunzator de daunele ce le produce anumalul sau.
Puteti sa-i solicitati acestuia, daune pentru stricaciunile facute de cainele sau.
Va multumesc mult dar astept si alte pareri .Mersul la politie a fost ptr mine mereu ultima varianta.Personal nu agreez turnatoriile si am un dispret teribil fata de reclamagii.
am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine in curte chiar daca are 2 metri inaltime si-mi fugareste pisicile si da roata cotetelor de gaini.De zeci de ori i-am transmis socrului proprietarului sa aiba grija de ei dar se pare ca-l doare in cot.de cate ori a sarit javra gardul am prins-o si am dus-o in tr-un colt al curtii si i-l dadeam socrului cand venea.Dar paharul s-a umplut in acesta noapte cand mi-a omorat o pisica care tocmai facuse 2 puisori in gradina cu flori. as dori sa stiu ce pot face ca sa scap de potaie.Sa-l omor nu pot ca am si eu 7 potai de talie mica dar care stau la mine in curte si nu la vecini.Daca l-as urca in masina si l-as duce undeva la o suta de km ar fi o varianta rezonabila ?.La vecini nu mai este vorba de greseala ci doar de nesimtire.
Răspuns la discuția Problema cos de fum
Prietene intelege o data ca si eu va pot face plangere penala ptr abuz in serviciu.Nu poti sa amendezi ptr poluare intrucat cazanul,caloriferele,tevile,pompa si tot restul pieselor sant omologate.Si atat timp cat acel agregat are la mana toate autorizatiile necesare ptr functionare tu nu poti sa vii sa ma amendezi fara sa risti sa te trezesti cu o plangere panala.iar cosul de fum in cazul meu depasesc cei 40 de centimetri obligatorii.Nu scrie nicaieri ca trebuie sa angajez o firma numai ptr construirea cosului.Si mai sustii tu ca-mi trebuie proiect .Cine iti face tie un proiect intr-o cladire mai veche si care nu are proiect de rezistenta si nici de arhitectura ?iar la faza cu deranjatul vecinilor ti-am spus deja ca e vorba doar de capra vecinului si nimic altceva
Răspuns la discuția Poate forța minora?

Bereschi Janos a scris:

niko 71 a scris:

Bereschi Janos a scris:

Bună ziua. Pe acte custodia fetiței mele de 13 ani este la mama sa. Dar de 2 ani fetița se afla la domiciliul meu. Eu o cresc,este aici în Cluj la școală. De câteva zile mă amenința că ia fetița înapoi la ea in jud. Harghita. Poate să facă acest lucru,daca fetița nu vrea sa stea cu ea? Vă doresc o zi bună.
copii peste 10 ani pot fi audiati de judecator si pot decide la care parinte sa stea.

Deci în caz că apare cu un executor,o să fie audiată fetița? E important răspunsul, pentru liniștea sufletului meu. Vă mulțumesc.
chiar si executorul trebuie sa tina cont de vointa copiului ca nu-i un televizor pe care pur si simplu il iei cu japca .
Răspuns la discuția Poate forța minora?

Bereschi Janos a scris:

Bună ziua. Pe acte custodia fetiței mele de 13 ani este la mama sa. Dar de 2 ani fetița se afla la domiciliul meu. Eu o cresc,este aici în Cluj la școală. De câteva zile mă amenința că ia fetița înapoi la ea in jud. Harghita. Poate să facă acest lucru,daca fetița nu vrea sa stea cu ea? Vă doresc o zi bună.
copii peste 10 ani pot fi audiati de judecator si pot decide la care parinte sa stea.
Răspuns la discuția Neplata abonament UPC

alexandru_pacurar a scris:

Buna ziua. Am facut un abonament UPC acum vreo 3 ani cu perioada de abonament 2 ani. In urma cu cateva luni, deci la 3 ani de la incheierea contractului, nu am mai platit abonamentul UPC si m-am transferat ca alt furnizor. Momentan sunt amenintat cu executarea silita pentru o suma de 115 lei de catre Getback Recovery.Suma se compune din 2 luni de abonament si penalizari. Plata abonamentului se facea la inceputul lunii pe luna in curs. Ei practic ma obliga sa platesc pentru doua luni de care eu nu am beneficiat de serviciile lor.Ce ma sfatuiti sa fac ?Multumesc
depune plangere penala ptr hartuire ??In momentul in care contractul a expirat nu mai ai nici-o obligatie .In momentul in care a expirat contractul firma trebuia sa-ti faca o oferta ptr un nou contract.dar de obicei firmele astea care au in spate mafioti ,vor sa isi tina clientii legati cu japca
Răspuns la discuția Problema cos de fum
prietene nu inteleg ptr ce sa platesc amenda !! Problema cu vecinii din cauza cosului am si eu ca fiecare proprietar de centrala termica dar nu din cauza fumului ci din cauza invidiei specifice romanului ca nu moare capra vecinului daca n-are si el capra. E plin internetul de plangeri ale invidiosilor care se plang de fumul de centrala dar care nu spun macar o vorbulita despre fumul sobelor sau al godinelor care ard doar deseuri, cauciucuri si peturi. Si inca ceva ,,,,vezi ca eu am montat cateva sute de centrale pe lemne si stiu despre ce vorbesc pe cand dumneata vorbesti ca n-ai ce face .....am citit normativul si se vede ca dumneata n-ai inteles nimic. A se vedea ca acel normativ se aplica asa cum scrie in primul articol numai ptr consumatori multipli in aceeasi cladire...adica bloc indiferent daca-i proprietatea unui singur individ sau colectiva.
Si inca ceva ... a se citi sentinta civila cu nr 560 din 19 mai 2016....pronuntata la judecatoria medias.
Răspuns la discuția Demisie
incerca sa te intelegi amiabil cu patronul.E intotdeauna varianta cea mai rezonabila.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca nu va lasa sa va consolidati va trebui sa va adresati instantei pentru ca sa fie obligati printr-o sentinta judecatoreasca.
Instanta va va aproba doar daca NU EXISTA ALTA MODALITATE CONSTRUCTIVA.
Cu privire la pom, solicitati prin instanta sa il taie.
Exista o modalitate constructiva.Faceti sapatura sub fundatie prin casa.Sant sigur ca nu aveti placa din beton armat in casa daca e veche.