Buna seara, sotul meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar metastazat, a avut o interventie chirurgicala pe coloana cervicala, are permanenta nevoie de ajutor. A obtinut grad de handicap accentuat. Doream sa intreb daca are drept la insotitor? Nu pot merge la serviciu fiindca are nevoie permanenta de ajutorul meu. Ce pot face? Pot contesta decizia? Multumesc cu recunostiinta!
Buna ziua, sora mea este casatorira cu o persoana germana. Primeste pensie si din Romania si din Germania.Sotul este bolnav, ea a fost casnica. Va avea drept de pensie de vaduva/urmas? Sunt impreuna de peste 40 de ani, dar casatoriti legal de 14 ani. Multumesc pentru orice sfat, indrumare.
Hannelore Krista
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depune cerere la OCPI! Vei vedea ce-ti raspund.Sigur este greseala lor,nu au verificat,asa se explica ca nu au anulat-o pe prima! Depinde daca la tine sunt competenti (cei de ocpi) sau ca la noi PCR (pile,cunostinte si relatii) atunci cu scuzele de rigoare vor remedia problema. Ceri actualizare date si introducerea geometrica in CF. Bafta multa si anunta-ma ce ai rezolvat!
Buna ziua,
Nu inteleg pe baza carei legi se mai impoziteaza o pensie de 35o de euro primiti din Germania,pentru anul fiscal 2014? Ar trebui sa platesc peste 1000 lei,din ce mi mi s.a spus la ANAF. Va rog sa-mi spuneti a mai patit cineva asa? Nu stiam ca trebuie sa depun declaratie de venit. Multumesc