in mod normal pana la solutionarea cauzei beneficiezi de prezumtia de nevinovatie sunt obligati sa iti prelungeasca dreptul de a conduce ,eu am dus contractul de munca in care sunt trecut cu functia de sofer,daca te intreaba de ce vrei sa o prelungesti poti spune ca doresti sa ti-se prelungeasca dreptul de a conduce dac nu ai ceva care sa ateste ca lucrezi ca sofer, ma invatat avocatul ,e dreptul tau si nu au motiv sa nu ti-l prelungeasca
in mod normal pana la solutionarea cauzei beneficiezi de prezumtia de nevinovatie sunt obligati sa iti prelungeasca dreptul de a conduce ,eu am dus contractul de munca in care sunt trecut cu functia de sofer,daca te intreaba de ce vrei sa o prelungesti poti spune ca doresti sa ti-se prelungeasca dreptul de a conduce dac nu ai ceva care sa ateste ca lucrezi ca sofer, ma invatat avocatul ,e dreptul tau si nu au motiv sa nu ti-l prelungeasca
nu cred ca poti obtine dovada, dar cred ca iti poti lua permisul cu certificat de gref eliberat de judecatorie ,ia legatura cu un avocat sa iti redacteze un certificat de grefa si poti avea permisul pana se solutioneaza dosarul
da, nu am avut dovada cam o luna , a durat 13 zile pana ma chemat si daca se aproba cererea te poti duce a doua zi sa stampilezi dovada la politie
salut eu am facut cerere si la judecatorie la fel ca la parchet ,doar ca la judecatorie dureaza un pic mai mult fata de parchet , dupa ce depui cererea se stabileste un termen in care vei fi chemat in fata judecatorului si daca dovedesti ca depinzi de drepul de a conduce ,gen lucrezi ca sofer ,o prelungesc si cei de la judecatorie , in cazul meu s-a aprobat , bafta
salut faci cerere la parchet de pe langa judecatoria in raza careia ti-a fost retinut permisul : Domnule prim procuror ,subsemnatul ..... va rog sa-mi prelungiti dovada de circulatie serie... numar.... , scrie pe dovada si tot pe dovada ai si numarul de dosar, dupa care in 4-5 zile lucratoare mergi la brigada rutiera de politie sa iti stampileze dovada , repeti ciclul asta in fiecare luna te sfatuiesc sa mergi cu cateva zile inainte sa iti expire sa ai continuitate
cand ti-a fost retinut permisul ti-au dat dovada de circulatie 15 zile?
intrebare referitor la condamnarea de mai sus : daca fac recurs ,curtea de apel poate da o condamnare mai grava decat aceasta?
salut la mine a durat 2 ani si 4 luni si am primit condamnare astazi , te sfatuiesc sa te intalegi cu procurorul asupra pedepsei, sa nu ajungi in instanta ,
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Ciorgodă
Tip solutie: Fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 4 C.p.p., rap. la art. 334 alin.1 C.p. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p., stabile?te în sarcina inculpatului … pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvâr?irea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 Cod penal. În baza art. 84 alin. 2 şi art. 85 alin. 1 şi 2 C.p., pe durata supravegherii, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere : a) se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) va anunţa în prealabil, schimbarea locuinţei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile precum ?i întoarcerea; d) va comunica schimbarea locului de muncă; e) va comunica informaţii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; f) să presteze pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 2 sau al Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, în decurs de 1 an de la data rămânerii definitive a condamnării, conform programului ce va fi stabilit de către consilierii de probaţiune, în conformitate cu aptitudinilor fizico/educative ale inculpatului şi în acord cu legea de executare a pedepselor. În temeiul art. 84 alin. 2 C.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C.p., a căror nerespectare are ca urmare revocarea amânării aplicării pedepsei. Constată că in cauză nu s-au dispus faţă de inculpat măsuri preventive sau de siguranţă. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 1200 de lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 CPP onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, av. Iordan Ciprian, în cuantum de 520 de lei, urmează a fi avansat din fondurile speciale alocate de Ministerul Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.05.2018.
Document: Hotarâre