In codul fiscal nu am vazut sa fie mentionat acest aspect. Poate era in codul fiscal vechi. Scutirea se acorda pentru un vehicul la alegere
ynocentta a scris:
Scutirea se aploca pentru primul vehicul la paersanaa detinatoare de certificat decizie incadrare grad d ehandicap daca vehiculul prezinta adaptare tehnoca pentru condus cu handicapul existent
Reprezentantii legali ai persoanelor adulte cu handicap sunt scutite pentru impozitul pe un mijloc de transport la alegere. Dar daca si persoana cu handicap detine in proprietate o masina? Cum se aplica scutirea? Pentru ambii?
Buna ziua,
Daca s-a constatat implinirea termenului de prescriptie conform art. 218 din legea 207/2015 si s-a procedat la scaderea creantelor fiscale, exista totusi posibiliatea ca cei de la Curtea de Conturi sa impute sumele prescrise? S-a confruntat cineva cu astfel de caz? Multumesc!
Buna seara! Am o matusa plecata in Spania de mai bine de 10 ani, a divortat acolo de fostul ei sot si i-a fost incredintata tutela copilului, care acum are 15 ani. Vrea sa ii faca buletin, dar am inteles ca, daca vine cu copilul in tara, nu mai poate pleca fara acordul tatalui copilului. Mai este valabil acest lucru? Ce alta posibilitate mai are de a-i face buletinul? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
Buna ziua,
daca o persoana a castigat un proces pentru o amenda, ca sa fie luata in considerare hotararea, trebuie sa aiba "definitiv si irevocabil" scris pe ea?
sau nu mai este obligatoriu acest lucru?
Buna ziua!
Sotul meu a cumparat o masina din strainatate si vrea sa o vanda pentru ca, consuma prea mult pe strazile din Romania. Momentan are numere rosii si nu a apucat sa ii faca RAR, deci nu are carte romaneasca. Poate sa o ia in evidenta la primarie cu cartea masinii din Germania, tradusa, unde apar toate datele de indentificare ale masinii, astfel incat sa imi puna stampila pe contract, sa fie in regula pentru noul cumparator???
Am cautat in codul fiscal si am gasit paragraful de mai jos, dar nu stiu daca se refera la cartea de identitate a masinii sau a celui care o vinde, respectiv la buletin.. se poate interpreta..
" (3) La declarația fiscală prevăzută la alin. (2) se anexează o copie de pe cartea de identitate, precum și copia certificată pentru conformitate cu originalul de pe contractul de vânzare-cumpărare, sub semnătură privată, contractul de schimb, factura, actul notarial de donație, certificatul de moștenitor etc., hotărârea judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă/definitivă și executorie, după caz, sau orice alt document similar. Întreaga răspundere pentru veridicitatea celor declarate, precum și pentru autenticitatea actelor depuse aparține contribuabilului."
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere. Multumesc!