avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire auto persoana handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire auto persoana handicap

Reprezentantii legali ai persoanelor adulte cu handicap sunt scutite pentru impozitul pe un mijloc de transport la alegere. Dar daca si persoana cu handicap detine in proprietate o masina? Cum se aplica scutirea? Pentru ambii?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
VioletaAngheluta, utilizator
Cel mai recent răspuns: VioletaAngheluta , utilizator 07:07, 11 Decembrie 2020
Scutirea se aploca pentru primul vehicul la paersanaa detinatoare de certificat decizie incadrare grad d ehandicap daca vehiculul prezinta adaptare tehnoca pentru condus cu handicapul existent
In codul fiscal nu am vazut sa fie mentionat acest aspect. Poate era in codul fiscal vechi. Scutirea se acorda pentru un vehicul la alegere

ynocentta a scris:

Scutirea se aploca pentru primul vehicul la paersanaa detinatoare de certificat decizie incadrare grad d ehandicap daca vehiculul prezinta adaptare tehnoca pentru condus cu handicapul existent

Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
VioletaAngheluta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz scutire impozit auto parinte copil cu handicap bp2108 bp2108 Auto este proprietatea mamei, copilul de 6 ani este incadrat cu handicap grav (nedeplasabil). Cererea a fost refuzata la spfl Ploiesti invocand motivul: ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat truscamonika truscamonika Buna ziua , Conform Legii 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat ... (vezi toată discuția)