avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate hedonista

Activitate hedonista

Răspuns la discuția Fumatul pe casa scarii
Si eu am aceeasi problema! Pe laga o alta problema cu vecinul de deasupra, care refuza sa mi repare scurgerea si mi strica tavanul progresiv..
Nu mi se pare normal sa suport viciile altora...si nu vorbesc in necunoastinta de cauza, pentru ca si eu am fumat dar mi am asumat la vremea respectiva viciul si nu am iesit pe scara blocului sa fumez, ca sa mi pastrez prospetimea casei mele. Si asa cum eu nu gatesc pe scara blocului nu mi se pare normal ca vecinii mei sa ma afume constant. Si nu cred ca nu are cum sa nu existe cadru legal pentru situatiile de genul asta... ajung sa ma gandesc sa ma mut din tara pentru ca simt de multe ori ca ma lupt cu morile de vant. si nu vrea sa ajung peste 30 ani, o persoana obosita de repetatele incercari de civilizare a unor oameni care vor sa tranziteze spatiul Schengen, fara o educatie primara!
Răspuns la discuția calcul salarii compensatorii
Buna ziua,
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare..adica firma la care lucrez, mi-a desfiintat postul..am primit decizia in data de 30.11.2010, cu preaviz 20 zile, dar, problema este ca am intrebat contabila(de contabilitate si resurse umane se ocupa o alta firma) daca am dreptul la salarii compensatorii, iar raspunsul a fost ca nu am, deoarece nu se specifica acest lucru in cim...Mi s-a parut ciudat deoarece eu am facut acum vreo 2 ani un curs de inspector de resurse umane, dar nu am "profesat" ca sa spun asa, dar imi aduceam aminte ca cim ul nu avea nici o legatura, ci ccm..am zis totusi sa mi reimprospatez cunostintele si am aflat ca as avea dreptate...dar in acelasi timp contabila, care este expert contabil si este directorul general al firmei de contabilitate, sustine ca nu am dreptul...si nu vreau sa i fac firmei probleme sau ceva de genul asta..imi vreau doar drepturile deoarece am lucrat 5 ani in firma asta si niciodata nu am avut pretentii pt orele suplimentare prestate sau sambetele lucrate..dar avand in vedere situatia economica actuala si faptul ca locurile de munca se gasesc din ce in ce mai greu, vreau sa fiu "acoperita" pentru perioada urmatoare in care imi voi cauta de munca.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția angajare cetatean francez
elis a scris:

Pentru angajarea lui sunt necesare urmatoarele acte : contract individual de munca , copie pasaport. Contractul individual de munca se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii.

Doar copie dupa pasaport si CIM? dar copii dupa diploma.etc?
Si daca nu si are nici Domiciliul nici resedinta stabilita in Romania se poate angaja persoana respectiva..Noi am fi interesati sa angajam o persoana din Germania.Multumesc anticipat!
Am si eu o problema relativ asemanatoare..Daca firma se ocupa cu servicii de proiectare constructii, este obligata sa si ia casa de marcat, evident firma intocmeste proiecte si pt pers. fizice, dar ideea e, cum poate fi cuantificat produsul, ca el exista in format electronic, dar bineinteles exista si un contract intre firma si pers. fizica.
Si daca trebuie, unde ne adresam pentru a achizitiona o casa de marcat?Trebuie sa facem o cerere la Administratia financiara sau ce pasi ar trebui sa urmam?
Va multumesc anticipat pt. raspuns!