avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate manailamarius2007

Activitate manailamarius2007

Primaria a taiat copacul pe care l-am plantat chiar eu acum 5 ani la coltul blocului meu si blocul vecin. Intre timp s-au dispus parcari cu plata. Un vecin din blocul din fata a obtinut parcarea cu plata chiar sub copac. De remarcat ca locul de parcare este lung, iar copacul este pe domeniul blocului dar este la 1 metru de parcare. Vecinul nu este nevoit sa-si puna masina chiar pana sub copac ca doar are loc dar el vrea chiar sub copac. Normal ca frunzele cad toamna si acopera masina. Dar daca parca doar 1 metru mai incolo era in regula si nu-i cadeau frunzele pe masina. Ca tot in locul de parcare era. Dar el a facut o sesizare la primarie si aia au venit dimineata si l-au taiat. Nu stiu cum arata sezizarea lui. Sunt foarte suparat ca stia ca eu l-am plantat. Tot el a taiat si crengile copacului acum un an. Ce pot face, cui ma pot adresa ? Sa cer o explicatie juridica. Tipa de la primaria care a aprobat taierea, m-a luat tare, cand am intrebat-o : ,,Ma iei tu la rost ? asa am hotarat si gata''.
Sunt foarte foarte suparat.
Da asa am facut...dar nu i-am trimis si lui, sa citeasca la avizier...!!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E adevarat sunt un om mai sensibil la nedreptati.
Presedintele , nu mai are chef de nimic , nu ma apara , dimpotriva, am convocat eu adunarea generala de 2 ori si cu 3-5 ore inainte ma suna ca nu mai poate veni.
In schimb aceasi oameni coborau cei care chiar tin la mine, dar respectivul si cei pe care i-a mintit si care au semnat ca vor sa ma schimbe ( in majoritate chiriasi), nu coborau la sedinta.
Mi s-a propus sa fiu si Administrator si Presedinte, pentru ca m-am ocupat de scara foarte bine, dar cum sa fiu eu presedinte si pentru cei care au semnat impotriva mea din cauza respectivului reclamagiu. Nu prea vreau.
Multumesc..
Art49. -e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
Imputernicirea se legalizeaza notarial,
Ca si alt act prin care ti se deleaga dreptul de reprezentare.
Daca nu este legalizata la notar cum dovediti ca actionati in numele proprietarului ?.
Asa poate oricine sa faca pe o hartie , un inscris ca actioneaza in numele proprietarului...
Ca si la vanzarea sau instrainarea unui apartament , obiect sau orice altceva in numele unui proprietar, este nevoie de un inscris legalizat.
Legalizat inseamna sa mergi la notar si in fata lui sa primesti dreptul de reprezentare pentru ceva anume de la proprietar.
Stampila , plata la notar, martor vizual, etc.
Altfel fiecare poate face orice fel de hartii.
Drept de vot in adunarea generala o au numai proprietari de apartament cu acte in regula.
Orice judecator si avocat va poate spune asta intrucat am trecut prin asta chiar eu,
Buna seara.
Sunt administrator la o scara de bloc si am o problema cu un locatar.
M-a dat la audit primarie, pe anumite motive. Auditul m-a controlat si i-a raspuns punctual. A afisat pe scara, raspunsul auditului, care nu ma incrimina cu nimic, totul fiind in regula. Doar ca pe langa raspuns a afisat o hartie prprie a lui, prin care denatura raspunsul , dand interpretarea lui proprie.
Am facut o sedinta, adunare generala, la care el nu a vrut sa stea , aruncand verbal alte acuze , aiuritoare si impotriva presedintelui, noroc ca oameni stiau despre ce este vorba si l-au apostrofat, dar a fugit, nevrand sa dea explicatii. Eu am venit cu actele si s-a constatat ca sunt in regula si de catre locatari.
Dar respectivul nu se lasa si seara pune in usile oamenilor trase la xerox din nou rezultatul auditului, cat si hartia cu propria lui concluzie impotriva mea. Arat ca o hartuire continua.
Ce sa fac, ca m-am saturat pshihic. ?
Am vorbit cu presedintele de bloc sa mai facem o adunare, sa fie prezenti si cei care nu au fost, sa lamurim problema.
Oameni imi spun sa nu-l bag in seama, dar el continua cu denigrarea mea, spunand ca are pe alt administrator pregatit sa vina in locul meu . Pe unde-i prinde pe locatari, ii inebuneste cu acuze la adresa mea.
Mentionez ca omul este pensionar, este un om rau pe care toti incearca sa-l evite, si au avut si alti probleme cu el.
M-a dat de trei ori la audit. Am fost in regula de fiecare data. Ce-i de acolo il cunosc, dar nu au ce face, trebuie sa raspunda la sesizari. Asa mi-au zis.
Ce sa fac.? Sa-l dau la politie pentru hartuire, ? In judecata ?
M-am saturat...
Este posibil ca pensionarii care lucreaza la o firma cu contract de munca normal, sa primeasca somajul dat de stat din cauza
coronavirus ? Adica ei au pensie dar primesc si acest ajutor ?
Mentionez ca firma mea a anuntat ca stam pana la 1 iunie in acest somaj intrucat au trimis actele la stat si oricum nu putem sa ne desfasuram munca de comert cu clienti nostrii intrucat sunt chiar in zonele afectate rau de coronavirus., iar soferul nostru se teme.
Pe de alta parte ne-au atentionat ca daca avem totusi ceva comenzi telefonice sa venim la servici ca ne vor plati intreg retragand zilele respective de la somaj tehnic. Mi se pare cusuta cu ata alba.
Suntem cu totul 6 angajati. Trei pensionari si trei care mai avem ho ,ho,..pana la pensie. Noi care nu suntem pensionari banuim altceva ..neortodox, Firma mama este din alt oras mare, iar noi suntem ca o agentie punct de lucru in alt oras. Pensionarii sunt exact Directorul local si gestionara cu sotul ei.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am gasit printre actele mamei mele recent decedata, doua certificate de actionar la o societate comerciala, care se pare ca a dat faliment acum cativa ani. Langa ele o hartie cu lichidatorul judiciar si numele firmei lui
fara telefon.
Am incercat sa aflu de pe internet telefonul dar nu raspunde la ce am gasit.
Oare mai sunt valabile?. Cum pot afla si ce ma sfatuiti ?