avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Activitate Bazil Micu

Activitate Bazil Micu

Răspuns la discuția Despre Facultate
Salut, poți în orice moment să te retragi de la studii. Consultă site-ul facultății sau întreabă la secretariat. Un alt instrument pe care îl ai este întreruperea studiilor, cunoscută drept ”înghețarea anului”, care reprezintă de fapt un an studențesc de pauză si care se poate prelungi de la an la an timp de 3 ani maximum, parcă, dar variază de la universitate la universitate și trebuie să fi obținut numărul necesar de credite astfel încât să nu fii exmatriculat iar apoi poți relua de unde ai rămas.
De asemenea, din câte știu eu, poți beneficia de un singur ciclu studențesc la buget. De exemplu, dacă ai fost un an la buget la facultatea x care durează 3 ani, o să mai poți fi la buget încă 2 ani din cei 3 necesari pt terminarea facultății y. Cel mai bine ar fi să iei legătura cu facultatea. Baftă!
Răspuns la discuția Vânzare teren


Alberto Kurtyan a scris:



De vândut, îţi pot vinde terenul imediat prin act privat şi mâine dar urmează etapele de mai sus.

Actul de vanzare privată este perfect valabil.



Art. 1244 Cod Civil - forma cerută pentru înscrierea în cartea funciară

În afara altor cazuri prevăzute de lege, trebuie să fie încheiate prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţiile care strămută sau constituie drepturi reale care urmează a fi înscrise în cartea funciară.

Nu vreau să încurc, dar nu cumva legea cere forma autentică pentru vânzarea de imobile?
Răspuns la discuția Streaming in Romania
Hei, conform art. 62 din Codul fiscal, donațiile sunt venituri neimpozabile, deci nu va trebui să ”dai statului” nimic :)

ART. 62 - Venituri neimpozabile
p) sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare şi aur financiar, primite cu titlu de moştenire ori donaţie.
Bună ziua! Din păcate, art. 79 din codul rutier impune obligația de a vă prezenta la poliție in termen de 24 de ore, mai puțin atunci când este cazul unei constatări amiabile. De asemenea, poliția v-a aplicat în mod corect măsura reținerii permisului, conform articolului 100, alineatul 3. Totuși, ați putea formula o plângere într-un termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția și teoretic ați putea obține suspendarea actului până la soluționare. Vă aflați într-o situație delicată, întrucat dacă șoferul autovehiculului lovit v-ar fi căutat pentru constatare amiabilă în loc să facă plângere, nu ați mai fi în această situație. Sfatul meu este să discutați cu angajatorul și sper să înțeleagă că această situație este una deosebită.

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Răspuns la discuția Gratuitate pe tren pt stundenti
De ce este refuzată vizarea legitimației?
Răspuns la discuția Gratuitate pe tren pt stundenti
Atât timp cât are legitimația de student vizată și buletinul, poate beneficia de gratuitate la transport. Recomand să încerce cu actele necesare la casa de bilete din gară.

"Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, vor putea merge gratis cu trenul." (adevarul.ro)