Multumesc tuturor! Varianta optima a fost ca unul dintre frati sa-i cedeze celuilalt, iar acesta din urma, avand un singur copil, sa ii dea lui. Momentan nu sunt clauze la mijloc.
Dupa decesul parintilor a existat un titlu de proprietate cu o corectura in act fara stampila aferenta, ce nu a putut fi inclus in succesiune din motiv de eroare a actului. S-a incercat inca de pe vremea in care paritii traiau sa se corecteze aceasta greseala, insa am avut doar promisiunea ca lotul va avea parte de cadastru, odata cu restul terenurilor din tara, in timp. Au trecut multi ani si aceasta cadastrare gratuita nu a fost facuta. Noi nu ne permitem sa facem cadastrul din banii nostri, insa am dori sa facem o solicitare. Cui trebuie sa ne adresam pentru a intra in posesia legala a acestui lot cu greseala de tipar ?
Buna ziua, in cazul in care mostenitorii legali ai parintilor decedati sunt doi frati, dintre care unul nu are copii, iar celalalt un singur copil si ambii doresc sa lase acestuia din urma intreaga mostenire, cum se procedeaza fara costuri prea mari. Cel mai sigur se face act de vanzare-cumparare catre copilul acestui frate? Sau se poate si donatie din partea parintelui si respectiv unchiului?
Fratele in cauza a avut aceasta concubina, care a fost instiintata de decesul acestuia, dar nu s-a prezentat la nicio dezbatere (cu sau fara copii). Doar sunt zvonuri ca ar avea copii cu acesta, dar cei doi frati care au dezbatut mostenirea nu stiu daca eventualii copii au fost trecuti in acte pe numele tatalui. Cine trebuia sa faca investigatia aceasta, pana la urma, din moment ce ei nu au dat semne de existenta timp de 15 ani?
Buna ziua, in urma cu mai bine de 15 ani in urma, dupa moartea parintilor, cei 2 frati in viata au facut succesiunea intre ei. A mai existat un an treilea frate necasatorit, decedat la scurt timp dupa parinti, care se presupune ca ar avea copii, dar nimeni nu stie acest lucru cu certitudine, acestia nefiind prezenti nici la inmormantari, nici la succesiune. Daca bunurile sunt vandute intre timp, presupusii copii pot surpa actele de vanzare cumparare daca apar din senin dupa 20 de ani? Care este procedura? Trebuie sa intenteze proces ca sa dovedeasca acest fapt? Sau exista un moment in care se pierde dreptul la mostenire? Multumesc!
Buna ziua, as vrea sa vand in sistem online hrana pentru animale in pungute mai mici decat sacii care vin de la producator ( vorbesc aici de branduri de lux, care au putine produse implementate in piata de la noi).
Trebuie sa cer o aprobare de la brandurile hrana de acest fel, evident cu specificatia ca apartine de brandul X. Multumesc!
Daca ar nevoie de viza de tip D/AP pt a lucra in domeniul in care este specializat ( Web developer si web design ) trebuie sa fie angajat cu norma intreaga la o firma din Romania sau se poate si cu contract de colaborare sau poate intreprinde activitati individuale? El are o firma in Turcia si ar vrea sa deschida si aici una similara si eventual sa poata obtina viza de lunga durata.
twinspix a scris:
Buna ziua,
Prietenul meu de cetatenie turca ar vrea sa se mute in Romania si ar dori sa stie care este procedura de obtinere a unei vize de lunga durata pt sederea aici.
A mai avut vize temporare si de 6 luni pt lucru, dar am dori sa obtina una de lunga durata pt a intemeia o familie aici. Este necesara casatoria pt a decurge mai rapid formalitatile si a se muta aici?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Prietenul meu de cetatenie turca ar vrea sa se mute in Romania si ar dori sa stie care este procedura de obtinere a unei vize de lunga durata pt sederea aici.
A mai avut vize temporare si de 6 luni pt lucru, dar am dori sa obtina una de lunga durata pt a intemeia o familie aici. Este necesara casatoria pt a decurge mai rapid formalitatile si a se muta aici?
Multumesc frumos!
Detin un teren intravilan si o casa costruita pe acesta, iar pe o treime din teren trec sarmele de la un stalp de inalta tensiune .
Mentionez ca stalpul este tot pe proprietatea noastra, insa el apartine unei fabrici construite vis-a-vis si care se alimenteaza de acolo cu energie electrica , iar maneta de interupere a energiei este tot la noi si ei vor sa intre oricand sa manevreze sau sa faca lucrari la acesta pe proprietatea noastra, fara sa vrea sa ne despagubeasca intr-un fel.
Mi-as dori sa stiu ce as putea face dpdv juridic pt a obtine fie scoaterea lui de pe proprietatea mea, fie o contravaloare in bani pt chirie sau ceva similar, pentru faptul ca ocupa spatiul meu si nu se poate construi nimic sub firele de inalta tensiune.
Multumesc frumos!