avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate Dora2018

Activitate Dora2018

In intervalul 12.2013-01.2019, persoana nu a fost angajata. Dupa aceea, la vreo cateva luni, au inceput sa apara popririle. In fiecare luna cate una - fiind vreo 6 in total. Din 11.2020 a iesit la pensie, de acolo de unde a lucrat pana 11.2013, fiind acum si pensionar si angajat cu jumatate de norma. Pensia o ia de la posta, salariul pe card. Popririle sunt de la executori judecatoresti. Exosta vreo sansa sa le conteste acum? Nu ar fi trebuit sa se prescrie? Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Daca acele credit3e erau prescrise asa cum pare sa dea de inteles userul, trebuia contestata poprirea. Acum, presupun ca e tarziu... va plati din salarii, pensii, pana la achitare.

Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. Intre-timp a inceput sa primeasca si pensie, direct de la posta. Daca renunta la job si implicit nu o sa mai aiba salariu, i se poate muta popririle pe pensie? Adica o sa primesca mi pitini bani de la factorul postal?
Multumesc
Chiar daca pensia o incaseaza de la posta? Asica atunci cand vine factorul postal cu pensia, o sa-i aduca doar jumatate din valoarea ei?
Multumesc

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Da, se poate popri pana la jumatate din veniturile sale, indiferent daca este vb. de pensie, salariu sau ambele.

Buna ziua. Sotul meu lucreaza si are poprire pe salariu de 50% din cauza unor credite (3 la numar) neplatite la timp. Peste o jumatate de an o sa iasa la pensie, dar o sa lucreze in continuare unde este acum. Daca pensia o va lua prin posta si nu pe card bancar, ii poate pune poprire si pe aceasta? Multumesc
Buna seara,
In cat timp se prescrie un credit bancar neachitat?

Multumesc
Buna ziua. Am un apartament cumparat prin "Prima Casa" inainte de casatorie. Sotul e in Biroul de Credit cu datorii neachitate la banci, de dinainte sa ne casatorim. Inainte de casatorie nu am semnat nici un act la notar privind situatia bunurilor. Acel apartament o sa devina "bun comun" dupa 5 ani si bancile ni-l pot lua? Se mai poate semna acum vreun acord intre noi privind situatia bunurilor? Peste 3 saptamani se implinesc 5 ani de la casatorie. Multumesc,