avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. ...

Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. Intre-timp a inceput sa primeasca si pensie, direct de la posta. Daca renunta la job si implicit nu o sa mai aiba salariu, i se poate muta popririle pe pensie? Adica o sa primesca mi pitini bani de la factorul postal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 23 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, normal. i se va retine jumatate din pensie direct de la sursa.
Daca acele credit3e erau prescrise asa cum pare sa dea de inteles userul, trebuia contestata poprirea. Acum, presupun ca e tarziu... va plati din salarii, pensii, pana la achitare.
In intervalul 12.2013-01.2019, persoana nu a fost angajata. Dupa aceea, la vreo cateva luni, au inceput sa apara popririle. In fiecare luna cate una - fiind vreo 6 in total. Din 11.2020 a iesit la pensie, de acolo de unde a lucrat pana 11.2013, fiind acum si pensionar si angajat cu jumatate de norma. Pensia o ia de la posta, salariul pe card. Popririle sunt de la executori judecatoresti. Exosta vreo sansa sa le conteste acum? Nu ar fi trebuit sa se prescrie? Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Daca acele credit3e erau prescrise asa cum pare sa dea de inteles userul, trebuia contestata poprirea. Acum, presupun ca e tarziu... va plati din salarii, pensii, pana la achitare.

Nu mai are ce contesta acum, trebuia sa se trezeasca de la prima poprire, nu stiu ce sanse avea si atunci. acum e bun de plata, nu mai conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare tracz tracz am pensia pe un card bancar....contul mi-a fost blocat de catre un birou executoresc,cardul nu-l mai pot utiliza,dar totusi mi se retine ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu si pensie - se poate? Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Sotul meu lucreaza si are poprire pe salariu de 50% din cauza unor credite (3 la numar) neplatite la timp. Peste o jumatate de an o sa iasa la ... (vezi toată discuția)
Debitor fara venituri si bunuri,ce se intimpla cu codebitorii daca au proprietati? 2740801520027 2740801520027 buna ziua,am un credit de nevoi personale in valoare de 18000 ron,ca sa il pot lua am avut nevoie in anul 2007 de trei codebitori (sotul si parinti mei).am ... (vezi toată discuția)