Dar platesc impozitul aferent pe perioada din urma, daca il inregistrez cu acea data? E vorba de acel 16%? Sau voi plati doar pe perioada care urmeaza din momentul curent? Multumesc.
Am si eu o intrebare: pot sa fac un contractde inchieriere retroactiv, tinand cont ca am copil nou nascut si n-am putut sa ma duc imediat sa fac contractul cu chiriasii mei? Platesc amenda in acest caz daca ma "autodenunt", ca sa zic asa? Sunt alte costuri suplimentare? Mentionez ca VREAU sa fac contrctul pe toata perioada cat au stat la mine si evident sa platesc si impozitul aferent din urma. Logica mea spune ca daca aduc bani la buget cu asta, nu vad care ar fi problema institutiei respective care incaseaza. Dar nu stiu ce zice si legea la capitolul acesta. Va multumesc.
Multumesc de raspuns. Inteleg (si mi se pare normal) sa-mi despagubesc sotul cu partea care i se cuvine. Dar cat este aceasta parte? Se considera terenul ca fiind bun dobandit separat de credit? (avand in vedere ca imprumutul a fost de nevoi personale cu ipoteca pe alt bun imobil-al meu).
Am de partajat cu sotul un credit de nevoi personale, cu care am cumparat un teren. Intre timp valoarea terenului s-a dublat. Eu as vrea sa preiau acest credit in urma divortului pentru ca de fapt eu am garantat cu un ap al meu, dobandit inainte de casatorie. Intrebarea este: trebuie sa il despagubesc pe el cu jumatate din cat s-a achitat la rate plus cat? Plus jumatate din cresterea terenului la ora actuala? Sau jumatate din cresterea raportata la partea achitata de catre el? Poate cere vanzarea terenului, achitarea integrala a creditului si impartirea a ce ramane pe jumatate? Dar daca eu nu sunt de acord cu vanzarea? Repet ca avem un credit de nevoi pesonale, deci nu s-a precizat ca se va cumpara un teren cu acesta. Poate fi asta o problema, adica sa nu mai fie tratat terenul in stransa legatura cu creditul respectiv ci separat? Multumesc.
Nu avem nici un contract de inchiriere. Figureaza numai formal, am facut asta ca sa poata primi buletin de Bucuresti. Dar acum sustine ca are domiciliul acolo si ca poate intra oricand etc. Asta ma deranjeaza, ca eu am vrut sa fac un bine si uite cum intelege sa-mi multumeasca acum.
Daca am luat pe cineva in spatiu in ap. pe care sunt proprietar si acum are carte de identitate pe 10 ani, pot sa imi retrag acordul de a locui in spatiul meu inainte de cei 10 ani? Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Am contractat 2 credite de nevoi personale impreuna cu sotul, in timpul casatoriei.
Cu primul am cumparat un teren caruia intre timp i s-a dublat valoarea.
Intrebarea este: pot prelua eu acest credit in urma divortului, urmand a-i achita jumatate din ce am achitat impreuna pana in momentul respectiv? El vrea jumatate din valoarea ACTUALA la nivelul pietei,
adica o suma mult mai mare. Mentionez ca doar cca 10% din credit a fost achitata. Se face vreo evaluare a terenului? Se poate opune sotul la a prelua eu ratele si sa insiste sa il vindem, sa achitam tot la banca si sa ramanem cu restul banilor? Eu as prefera sa achit in continuare ratele, avand in vedere ca avem si un copil mic si o privesc ca pe o investitie. Al 2-lea credit e mai mic si nu exista acte cum ca am fi cumparat ceva cu el. Mi-am imprumutat sora, dar el poate pretinde ca s-a cumparat ceva si sa vrea acum cota-parte, desi nu e adevarat? (martori, ceva).
Inca ceva: sotul afirma ca se opune divortului. Poate astfel tergiversa mult timp pronuntarea sentintei? Multumesc.