Am si eu o intrebare: pot sa fac un contractde inchieriere retroactiv, tinand cont ca am copil nou nascut si n-am putut sa ma duc imediat sa fac contractul cu chiriasii mei? Platesc amenda in acest caz daca ma "autodenunt", ca sa zic asa? Sunt alte costuri suplimentare? Mentionez ca VREAU sa fac contrctul pe toata perioada cat au stat la mine si evident sa platesc si impozitul aferent din urma. Logica mea spune ca daca aduc bani la buget cu asta, nu vad care ar fi problema institutiei respective care incaseaza. Dar nu stiu ce zice si legea la capitolul acesta. Va multumesc.
Nu platesti penalitati.
Legea spune ca daca nu depui contractul de inchiriere la finante in termen de 15 zile de la incheiere poti sa primesti amenda.
Ceea ce vrei tu, este doar sa inchei un contract de inchiriere in forma scrisa pentru opozabilitate fata de terti si nu pentru valabilitatea contractului. Contractul de inchiriere a fost valabil inca de la data in care te-ai inteles cu chiriasii si acum nu vrei decat sa il intocmesti in forma scrisa. De vreme ce acordul de vointa a intervenit la o data anterioara, nu este nici o problema sa datezi contractul scris cu acea data.
Mult succes!
Dar platesc impozitul aferent pe perioada din urma, daca il inregistrez cu acea data? E vorba de acel 16%? Sau voi plati doar pe perioada care urmeaza din momentul curent? Multumesc.
o intrebare!...de ce se tine cont atunci cand se calculeaza penalitatile unui contreact retroactiv, am inteles ca trebuie sa platesti impozitul de 16% din suma incasata de proprietar, o amenda de 25 sau 50 leu dupa 24h de la depunerea contractului retoactiv si aceste penalitati de care nu am nici un fel de cunostinte , reprezinta o suma mare raportata la impozitul lunar care trebuie sa se plateasca? stima
Contract inchiriere
clau_01
Apartamentul este inchiriat unei persoane fizice. S-a facut contract de inchiriere la Administratia Financiara pentru o perioada de 2 ani. Chiriasul este rau ... (vezi toată discuția)