avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate and_axb

Activitate and_axb

exista aceasta speta: 2 vecini intr-un imobil cu proprietari diferiti - vecinul 1 are drept de proprietate asupra imobilului si vecinul 2 este chirias in imobilul proprietatea primariei. Vecinul 1 vrea sa cumpere partea vecinului 2 de la primarie insa vecinul 2 are drept de preemtiune. Intrebare: Poate vecinul 2 sa renunte in favoarea vecinului 1 la dreptul sau de preemtiune dat fiind ca este in imposibilitatea de a intretine si de a achita chiria?
Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez un teren al carui acces la o cale publica se face printr-o servitute de trecere.
Servitutea instituita este cu latura de 2m si doar o parte din lungimea ei este amenajata cu dale de beton, poarta nefiind definita individual pentru aceasta servitute.
Intrebari:
1. Pot realiza trasee pentru utilitati, subterane si supraterane pana la terenul unde doresc sa construiesc o casa fara a cere acordul in scris al proprietarului terenului pe care este instituita servitutea?!
2. Pot amenaja cu dale de beton intreg traseul servitutii de trecere, deoarece momentan mai mult de 2/3 este o poteca de pamant printr-o gradina?!
3. Pot delimita prin gard servitutea?
4. Pot construi o poarta individuala?
5. Pot construi stalpi de iluminat pe traseul aleii de servitute de trecere?
situatie:
detin un srl..cu profil de arhitectura..unde sunt administrator ..si salariat in acelasi timp...deasemenea profesez si ca birou individual de arhitectura...
intrebare:
in declaratia de impozit trebuie sa trec calculul cumulat..si din activitatea independenta (biroul de individual arhitectura) si din cumulul de salarii de la societatea de arhitectura?

multumesc anticipat de ajutor!!
multumesc f mult ....
din raspunsurile voastre..pot sa ma consider lamurit..
multumesc..totusi nelamurirea continua..
am in mana..legea 31/1990..si la art. 137 ind. 1, aliniat 3 si 4..spune asa:
"pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca..."
exista in alta parte o negatie a acestei prevederi?!?
Multumesc pentru raspuns..
imi puteti da mai multe detalii ..unde as putea gasi o referire scrisa..(probabil un articol de lege)..la acest subiect..

cu respect...
a..
buna ziua,
nelamurirea reiese din titlu...intr-un srl..cu 2 asociati..dintre care unul este administrator(cel majoritar)..acesta poate avea si calitatea de angajat?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri..