avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de preemptiune

exista aceasta speta: 2 vecini intr-un imobil cu proprietari diferiti - vecinul 1 are drept de proprietate asupra imobilului si vecinul 2 este chirias in imobilul proprietatea primariei. Vecinul 1 vrea sa cumpere partea vecinului 2 de la primarie insa vecinul 2 are drept de preemtiune. Intrebare: Poate vecinul 2 sa renunte in favoarea vecinului 1 la dreptul sau de preemtiune dat fiind ca este in imposibilitatea de a intretine si de a achita chiria?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: and_axb , utilizator 21:14, 18 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea. Silvia1945 Silvia1945 Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea. Vecina mea de la etajul 8 are o situație mai încurcată. La ... (vezi toată discuția)
Chirie restanta la stat, compensare cu valoare imbunatatiri ContSters216223 ContSters216223 Am restanta la chirie.Am gasit pe internet,daca ai facut imbunatatiri,ti se scade din suma (chiria)datorita primariei.Bineinteles ca se poate justifica acele ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)