Buna ziua.
In urma decesului tatalui meu, eu, mama si cele si cele doua surori ale mele suntem mostenitoarele unei masini (dupa efectuarea masei succesorale) . Am cazut la intelegere sa pot folosi eu masina, insa problema este ca polița de asigurare ar trb reînnoita si nu stiu pe ce nume se va face polita, avand in vedere ca suntem 4 mostenitori. Menționez ca talonul masinii apare proprietar tatăl meu.
Mulțumesc anticipat.
Multumesc pt raspuns.Ideea era ca daca prin acordul partilor angajatorul este scutit de a mai plati zilele de concediu sau salariu atat cat imi mai revine.
Multumesc.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care doresc sa parasesc locul de munca actual incepand de maine si e posibil ca angajatorul sa nu fie de acord cu acest lucru, Va rog sa imi prezentati toate variantele de a demisiona, precum si drepturile si obligatiile de o parte si de alta, angajat si angajator.
Va multumesc anticipat.
O seara buna,
Va multumesc frumos pt raspunsul prompt.
Copii monori nu este cazul. Mama a solicitat pensie de urmas, insa de la casa de pensii ( Targovite) i s-a spus ca va beneficia doar pe o perioada de 6 luni, de pensia de urmas, dupa care se va intrerupe. Ulterior, dupa ce tatal meu ar fi trebuit sa iasa la pnesie, conform varstei, pensia de urmas se va relua in favoarea mamei mele.
Ideea este ca au trecut 6 luni, iar mama mea nu a primit nicun ban, iar pana la pensionarea cf varstei ( adica peste 10 ani), mama mea nu are niciun venit. De aceea voiam sa am si o alta opinie avizata, daca exista vreo alta posibilitate ( macar cea minima sociala).
Va multumesc frumos.
Buna seara,
Am o intrebare referitoare la pensia minima sociala, sau pensia de urmas.
Tatal meu a decedat anul trecut, in decembrie 2017 ( 55 ani), avand peste 35 de ani de munca.
Mama mea nu are niciun venit, nu a lucrat in campul muncii niciodata, deoarece a stat acasa si a crescut 3 copii.
Intrebarea mea este, mama mea poate beneficia de pe urma contributiei tatalui meu, de vreo pensie sub orice forma? fie sociala? de urmas? sau de vreun fel ?
Daca da, care sunt conditiile si care este procedura?Unde anume trebuie sa ma adresez sa poata beneficia?
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc anticipat.
O seara buna!