avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care doresc sa parasesc locul de munca actual incepand de maine si e posibil ca angajatorul sa nu fie de acord cu acest lucru, Va rog sa imi prezentati toate variantele de a demisiona, precum si drepturile si obligatiile de o parte si de alta, angajat si angajator.
Va multumesc anticipat.
O seara buna,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 5 Noiembrie 2018
Demisie cu preaviz legal de 20 de zile sau 45 functie de conducere. In cazul in care nu.l respecti iti poate desface disciplinar contractul de munca. Sau incerci sa te intelegi cu ei cu acordul partilor si aici poti sa pleci imediat. Obligatia ta e sa respecti contractul si codul muncii si al lor la fel.
Multumesc pt raspuns.Ideea era ca daca prin acordul partilor angajatorul este scutit de a mai plati zilele de concediu sau salariu atat cat imi mai revine.
Multumesc.
Nu,in niciun caz.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Indiferent de modalitatea de incetare a c.i.m., angajatorul are obligatia de a compensa in bani zilele de CO neefectuate la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)
Preaviz MOKUSKA MOKUSKA In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Un angajator te poate da afara de la serviciu pur si simplu de azi pe maine? mariusroby mariusroby Unde am lucrat pana pe data de 05.09.2014 cu contract de munca ,patronul meu sa trezit el sa-mi spuna ca de azi nu mai are nevoie de serviciile mele ca ... (vezi toată discuția)