avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2066 soluții astăzi
Forum Activitate Smartliv

Activitate Smartliv

Succesiune după o moștenire directa
Buna ziua. Tatăl meu a decedat acum 3 ani și nu am făcut succesiunea după o casa moștenită de la bunici. Știu ca soția tatălui ( supraviețuitoarea ) ar avea dreptul legal de 25% , dar in cazul in care ar deceda și nu s-ar face succesiunea pana atunci , fiica dânsei dintr-o alta căsătorie ar avea vreun drept la aceasta casa ?
Multumesc
Răspuns la discuția Scutire taxa judiciara partaj
Absolut nici un venit din nimic. Respinge cererea ca fiind nejustificată. Atat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Atunci trebuie sa vedeti cum a motivat judecatorul respingerea cererii poate apareti cu venituri din chirii,arenda,alte conturi bancare etc.Mergeti la arhiva si verificati incheierea respectiva.

Răspuns la discuția Scutire taxa judiciara partaj
Depus fiscalul de la ANAF venituri 0 pe tot anul

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sa faceti rost de bani ,faptul ca v-a fost refuzat ajutorul public judiciar inseamna ca aveti totusi venituri.Chiar nu este de competenta politiei isr fara bani greu de crezut ca faceti fata unui proces.Analizati vanzarea drepturilor succesorale sau o varinta similara

Scutire taxa timbru judiciar.
Buna ziua. Acum un an și jumătate am dezbătut succesiunea notariala , după decesul tatălui meu , cu sotia acestuia în legătură cu un imobil..Dupa încheierea acesteia , sotia tatălui nu a vrut să mă lase să beneficiez de cotă mea de proprietate în nici un fel. În acest sens am făcut reclamații la politia de sector si chiar la 112 , dar nu s-a soluționat nimic , polițiștii spunând că nu este atributiunea lor și să mă adresez instanței de judecata. După multe căutări al unui avocat care să accepte să-i plătesc onorariul după ce voi intra in posesia si vânzarea cotei parte , neavand nici un venit. ( pandemia ) , domnul avocat m-a înștiințat ca trebuie sa plătesc taxa timbru judiciar pt partaj , 5℅ din valoarea imobilului. Am făcut cerere de scutire a taxei am depus toate actele care s-au solicitat în acest sens , dar cererea a fost respinsă. Deci neavand bani să plătesc taxa , nu pot să o dau in judecata , nu am drept la justiție , iar doamna sta in casa bine mersi si eu mă uit după gard. Politia nu mă ajută ca nu este de competența lor , justiția nu mă ajută ca nu am bani , ce pot face în cazul acesta.
Multumesc
Buna ziua.
Am un magazin en detail intr-un complex comercial. Desi mi s-a suspendat activitatea conform noilor reglementari , directiunea complexului spune ca nu o sa fim scutiti de plata chiriei , care nu este mica deloc , pe perioada suspendarii activitatii. Este corect ? De unde sa platim chiria daca nu avem activitate ? Nu se poate invoca starea de forta majora ?
Va rog sa-mi dati solutii .
Multumesc si sa ne ajute bunul Dumnezeu sa trecem cu bine peste aceasta situatie.
Buna ziua. Revin cu o alta intrebare. Daca am gasit cumparator la partea mea , trebuie sa isi dea acordul si coproprietarul si sa fie la notariat cand fac actele si el ?

raluk0207 a scris:

Da, puteti sa va vindeti cota mostenita, insa nu stiu ce cumparator va dori sa ramana in indiviziune cu sotia tatalui dvs.
Nu prea aveti incotro decat sa solicitati iesirea din indiviziune.

Deci , inseamna ca nu pot intra in locuinta mea decat daca o dau in judecata ? In aceeasi situatie este si cealalta persoana , numai ca ea are cheia....
Am mostenit un imobil si as vrea sa inchiriez partea mea. Mentionez ca suntem 2 mostenitori , iar eu am 3/8 din acel imobil. Intrebarea este daca pot sa inchiriez partea mea fara acceptul celuilalt mostenitor.
Si o alta speta. Daca la un alt imobil nu am facut succesiunea ,pentru ca nu este de acord celalalt mostenitor cu procentul care ii revine conform codului civil ( vrea mai mult ) si nu imi da cheia de la acel imobil , eu cum pot intra in acel imobil ?
Multumesc
Cam cat ar costa o iesire din indiviziune si cat ar dura
Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau sa vand partea mea , dar doamna nu vrea sa vanda si nici nu vrea sa cumpere partea mea. A spus ca ea vinde cu un pret.... care este ireal. Concluzia ca nu vrea sa vanda imobilul . Cum pot sa procedez in afara de cazul in care as face iesirea din indiviziune.? Pot sa-mi vand partea mea , altcuiva ?
Multumesc