avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Activiitate comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Activiitate comerciala

Buna ziua.
Am un magazin en detail intr-un complex comercial. Desi mi s-a suspendat activitatea conform noilor reglementari , directiunea complexului spune ca nu o sa fim scutiti de plata chiriei , care nu este mica deloc , pe perioada suspendarii activitatii. Este corect ? De unde sa platim chiria daca nu avem activitate ? Nu se poate invoca starea de forta majora ?
Va rog sa-mi dati solutii .
Multumesc si sa ne ajute bunul Dumnezeu sa trecem cu bine peste aceasta situatie.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Smartliv, utilizator
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 17:36, 23 Martie 2020
Invocați clauza forței majore și nu veți plăti. Mai mult decât atât, activitatea dumneavoastră e suspendată de drept prin Ordonanță militară, deci refuzați plata. Puteți obține de la Ministerul Economiei acel Certificat Stare de Urgență, care face dovada împiedicării îndeplinirii obligațiilor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata G.GGG G.GGG Buna ziua! Detin un spatiu comercial, la parterul blocului.In aceasta perioada activitatea a fost oprita.Pot legal obtine scutire de la plata chiriei pe ... (vezi toată discuția)
Cov-19 - inghetarea chiriilor; invocare forta majora Ionescu007 Ionescu007 Buna seara, inchiriez o casa unei firme, care a inceput sa se planga ca nu mai are bani. Exista vreo reglem. speciala de inghetare a chiriilor pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Chirie persoana fizica catre propietar acn acn Buna ziua Data fiind situatia actuala cu decretarea stării de urgență din cauza coronavirusului, se poate amâna plata chiriei de chiriaș catre ... (vezi toată discuția)