avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa inchiriez daca sunt coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa inchiriez daca sunt coproprietar

Am mostenit un imobil si as vrea sa inchiriez partea mea. Mentionez ca suntem 2 mostenitori , iar eu am 3/8 din acel imobil. Intrebarea este daca pot sa inchiriez partea mea fara acceptul celuilalt mostenitor.
Si o alta speta. Daca la un alt imobil nu am facut succesiunea ,pentru ca nu este de acord celalalt mostenitor cu procentul care ii revine conform codului civil ( vrea mai mult ) si nu imi da cheia de la acel imobil , eu cum pot intra in acel imobil ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smartliv , utilizator 17:16, 22 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, La prima intrebarea, am raspuns aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
In a doua speta: In calitate de mostenitor aveti aceleasi drepturi ca si celalalt mostenitor, cel putin pana la iesirea din indiviziune. Puteti solicita in instanta sa va permita accesul si folosinta imobilului sau, binenteles, iesirea din indiviziune. O zi buna
Deci , inseamna ca nu pot intra in locuinta mea decat daca o dau in judecata ? In aceeasi situatie este si cealalta persoana , numai ca ea are cheia....
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Smartliv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar tealk tealk Buna ziua Sunt coproprietara unui imobil (casa + teren) in procent de 60% (castigat in instanta prin succesiune). Celalalt coproprietar nu-mi da voie sa intru ... (vezi toată discuția)
Sunt moștenitor al unei cote de 1/2 din apartamentul părinților dar nu am acces la imobil. cum pot rezolva această situație? acrucspiru acrucspiru De aproximativ 3 luni am facut succesiunea pentru un apartament rezultat in urma decesului parintiilor. Cu alte cuvine, eu si sora mea, suntem trecuti pe ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă lămuriți: pot intra și în apartamentul moștenit de la mătușa mea, înaintea dezbaterii succesiunii? vioricaiulia vioricaiulia In urma decesului unei matusi, practic, eu si fratele meu sintem mostenitorii unui apartament. Din punct de vedere scriptic, (datorita greselii numelui ... (vezi toată discuția)