avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar

Buna ziua
Sunt coproprietara unui imobil (casa + teren) in procent de 60% (castigat in instanta prin succesiune). Celalalt coproprietar nu-mi da voie sa intru in casa (a schimbat yala). Avem dosar de iesire din indiviziune, dar se prelungeste foarte mult. Ce pot sa fac sa am acces la imobil, intrucat celalalt coproprietar ma ameninta ca va degrada, pe cat posibil, cele 2 camere la care am eu dreptul. Sentinta prin care sunt coproprietar este din 2010, pot solicita chirie celuilalt coproprietar intrucat el se foloseste de toata casa? (si ce actiune ar trebui sa introduc in instanta?)
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 11:27, 20 Decembrie 2011
Fara o H.J de iesire din indiviziune nu puteti face mare lucru.El nu poate sti cu exactitate care camera ii va reveni, poate distruge partea lui, abia dupa iesirea din indiviziune veti putea proceda la o alta actiune in justitie pentru daunele suferite.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cgeta_06 cgeta_06 Buna ziua! Sunt de 2 ani in proces de succesiune. Suntem 2 frati. Unul sta in casa parinteasca de la inceput. Foloseste o parte din casa, unde exista ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct ruxandra81 ruxandra81 Buna ziua, Bunicii mei au cumparat o casa pe numele copiilor lor respectiv mama si unchiul meu. Bunicii si-au pastrat dreptul de uzufruct pe intraga viata ... (vezi toată discuția)