avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Sunt de 2 ani in proces de succesiune. Suntem 2 frati. Unul sta in casa parinteasca de la inceput. Foloseste o parte din casa, unde exista utilitati, iar o parte incepe sa se degradeze. Nu-l intereseaza acest aspect, el vrea sa o distruga. As putea cere despagubiri? Eu nu intru in aceea curte. El se considera stapan acolo, desi procesul se tot amana din diverse cauze. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:04, 4 Aprilie 2013
Pana la iesirea din indiviziune sunteti coproprietari pe toata casa, deci amandoi aveti acces la casa in oricare din partile ei , pentru ca acum nu poate fi stabilit care este partea lui de casa si care este partea dumneavoastra. Avertizati-l ca s-ar putea ca dupa partajul efectiv sa va revina dumneavoastra partea buna a casei si nu lui .
Mai spuneti-i ca la evaluarea casei pentru a fi partajata daca partea pe care n-o foloseste se degradeaza foarte mult s-ar putea ca la impartirea in doua sa trebuiasca va dea si o camera sau doua din partea lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar tealk tealk Buna ziua Sunt coproprietara unui imobil (casa + teren) in procent de 60% (castigat in instanta prin succesiune). Celalalt coproprietar nu-mi da voie sa intru ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct ruxandra81 ruxandra81 Buna ziua, Bunicii mei au cumparat o casa pe numele copiilor lor respectiv mama si unchiul meu. Bunicii si-au pastrat dreptul de uzufruct pe intraga viata ... (vezi toată discuția)
Neintelegere intre frati iceparu iceparu In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face ... (vezi toată discuția)