Pot face viza de flotant la propiul apartament , in timp ce eu am domiciliul pe CI in alt judet la locuinta părinților?
Nu vreau sa fac buletinul unde am apartamentul deoarece in orașul parintilor am o autorizație de taxi pe masina personala si apoi pierd autorizatia daca inmatriculez masina in alt judet.Iar daca ma opreste politia si eu am buletin unde am locuinta personala ma pune sa inmatriculez masina ca am schimbat domiciliu.
Asa avand doar viza de flotant nu sunt obligat să inmatriculez masina in alt judet.
Multumesc frumos!
Ma intereseaza si pe mine cum se poate intabula un pamant care nu are acte de propietate , are doar rol la primarie?
Am facut cadastru pe respectivul teren unde sunt 2 case iar una vrea bunicul sa o vanda copilului (eu sunt nepot)
Am inteles ca prima oara trebuie facuta o tranzactie ca sa se poata intabula un V-C , o donatie o intretinere doar ca bunicul vrea sa dea doar o casa si jumtate de teren si nu pe tot.Idea e ca mi-au spus de la notar ca nu se poate face dezmembrare daca nu este pamantul intabulat.Deci care sunt posibilitatile ? Se poate trece in actul de intretinere ca bunicii raman propietari pe una dintre case? Multumesc aniticipat !
Buna ziua, am si eu o intrebare.Sotia momentan este in concediu de crestele copil de 6 luni ,mai are inca 1 an jumatate si astazi i se termina contractul de munca ,ea avand contract pe perioada determinata.I-a venit de la munca de semnat o hartie de incheiere a contractului de munca.Este normal ca un contract sa fie incheiat in timpul perioadei in care este in concediu crestere copil?Nu ma chemat sa iau la cunostinta despre ce este vorba pur si simplu sa semnez incetarea contractului de munca.
In 2008 am vazut ca era logal sa inceteze din drept la data prevazuta in contract , insa acum in 2020 nu stiu
(Contractul individual de muncă încetează de drept la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată - art.56 lit.j C.mun.)
Doresc sa cumpar un apartament de la o familie unde sotul este orb.Am fost am vb cu ei la un notar unde notarul a cerut si 2 martori pe care ii aduc ei,un martor este fata lor si inca un martor o prietena dea lor de familie E vreo problema in acest sens ca martorul e fata lor ?Am intrebat notarul si a spus ca nu are nimic,insa e nevoie de 2 martori.
Inca nu am facut contractul de vanzare cumparare, dar am intrebat deoarece dupa semnarea contractului, bcr ii baga banii pe contul cumparatorului blocati (doar catre contul meu pot fi trimisi) dar asta dupa ce iese intabularea si dupa ce face cumparatorul oridinul de plata. Nu s-a pus problema ca nu va face ordinul de plata in cazul meu, dar totusi eu eram curios ce se intampla daca cumparatorul dupa ce iese intabularea numai merge la banca sa faca ordinul de plata.
Deci efectiv raman si fara casa si fara bani doar pt ca cumparatorul nu face ordinul de plata, iar ca sa recuprez banii sau locuinta, trebuie actionat in instanta? Pentru ca e foarte aiurea acest procedeu la Prima Casa, normal ar fi fost ca banca sa vireze automat banii dupa intabulare.
Am stipulat in contract ca avansul il voi returna daca nu se fac actele. Dar chestia e ca actele se vor face, eu ma gandesc doar daca cumparatoarea numai vine la banca sa faca ordinul de plata. In acest caz eu ce fac, ca presupun ca odta ce vine noua intabulare la stat si la bcr eu numai sunt propietarul apartamentului
Am si eu o intrebare legata de situatia in care ma aflu.Vand un apartament prin prima casa, am facut deja un precontract unde am primit avansul de 5 la suta. Daca dupa semnarea actelor de vanzare cumparare si dupa 3-4zile dupa ce iese intabularea cumparatorul numai se prezinta sa faca ordinul de plata la bcr sa imi fie virati banii, ce se intampla in cazul acesta? Va multumesc