avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Activitate Helena Rotaru

Activitate Helena Rotaru

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati scos cazierul si apare?

Buna dimineata, da l-am scos si imi apare,nu mai conteaza faptul ca am fost nedreptatita in acest dosar unde am primit aceasta amenda,dar nu inteleg de ce imi apare totusi si dupa o perioada destul de lunga (zic eu)?
Buna seara, am o amenda penala de 500 lei in anul 2007(pe care am si platit-o.,art.180,art 63,alin 3,ce ar trebui sa fac sa nu imi apara in cazier?Multumesc!
Discuție Contract casa
Buna seara,am o garsoniera cumparata cu rate la dezvoltator, trec peste toate mojiciile pe care le-a facut acest om, ajung sa semnez contractul in 2012, ratele fiind pe o perioada de 10 ani a cate 264€/ luna.Garsoniera a costat 24,200€,eu ajungand sa platesc pentru ea cu tot cu dobanda aferenta aproape 39,000€.In 2015 ma abordeaza dezvoltatorul precum ca i/as mai datora niste bani pentru ca lui statul ia oprit un tva de 24% , si el mie mi-a vandut casa cu un tva de 5%,tin sa precizez ca nu stiam ca pot beneficia de o casa cu un tva de 5%,si nici notarul ( pe care el la ales), nu m-a informat de lucrul acesta, precum ca ar fi trebuit sa dau o declaratie in care sa precizez ca nu am mai cumparat nici o casa cu un tva de 5%.Acum el m-a dat in judecata sa-i platesc acea diferenta de tva pe care i-a luat-o statul, el venind la mine cu diverse propuneri de inginerii financiare pentru a fenta statul si sa nu mai plateasca acei bani, eu refuzandu-l m-a dat in judecata si ma ameninta prin toate mijloacele ca o sa/mi pierd casa daca nu am facut asa cum mi-a propus el.Intrebarea mea este:ar avea castig de cauza?Sau ce ar trebui sa fac eu in cazul asta?Multumesc.
Discuție Donatie
Buna ziua,am cumparat o casa pe numele socrului meu urmand ca dupa trei ani(timp in care eu si sotul vom achita o alta casa cumparata cu rate la dezvoltator), socrul meu sa faca un act de donatie catre sotul meu.Vreau sa precizez ca o treime din banii ptr aceasta casa provin de la socrul meu(acesta vanzand apartamentul in care locuieste si dandu-i sotului meu partea sa de mostenire),si restul provin din imprumuturi facute de mine si sotul meu pe care le vom achita in momentul in care terminam ratele de platit de la cealalta casa si o vom vinde.Intrebarea mea este; ce drepturi am eu ca si sotie la aceasta casa pe care socrul meu o va dona sotului,sau putem sa facem alt fel de acte in care sa am si eu dreptul la ceva(tinand cont de faptul ca o parte din bani si alte investii ulterioare cumpararii sunt facute de noi amandoi ca si soti)?
Buna ziua,sunt in impas si nu stiu cum sa procedez:s otul este PFA(venit in sistem real individual),tocmai am depus declaratia unica si constat ca insumarea datoriilor catre stat(impozit,cas,si cass),este mult mai mare decat ce am estimat noi, legea obligandu-ne daca vrem sa fim asigurati in sistemul de stat sa ne raportam la venitul minim care este de 22800.In concluzie noi avem estimativ 7500lei/an net si ce datoram la stat este 8730.Ce putem face in cazul asta?practic este imposibil ,multumesc.