avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarația unică (212) la PFA. Venitul estimat este ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarația unică (212) la PFA. Venitul estimat este 7500 lei/an și ce datorăm la stat 8730 lei, ce putem face?

Buna ziua,sunt in impas si nu stiu cum sa procedez:s otul este PFA(venit in sistem real individual),tocmai am depus declaratia unica si constat ca insumarea datoriilor catre stat(impozit,cas,si cass),este mult mai mare decat ce am estimat noi, legea obligandu-ne daca vrem sa fim asigurati in sistemul de stat sa ne raportam la venitul minim care este de 22800.In concluzie noi avem estimativ 7500lei/an net si ce datoram la stat este 8730.Ce putem face in cazul asta?practic este imposibil ,multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 16:03, 4 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chetuiala cu impozitul pe venit nu este deductibila fiscal.
Nu conteaza prea mut ce ati trecut in declaratia unica la partea de venituri si cheltuieli estimate pentru 2018 caci la inceputul anului viitor, pana pe 15 martie 2019, veti depune iar declaratia unica cu situatia realizata in anul incheiat si tot pana la acea data va trebui sa faceti si platile pentru datele realizate. Deci lasati-o asa.
Contributiile numai raportate la acel plafon se calculeaza.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Mergeti la ANAF la biroul unic si solcitati ajutor pe motiv ca nu aveti posibilitatea sa platiti o astfel de suma. Sa va ofere solutii. Nerealizand salariul minim ar trebui sa fiti scutiti de la plata CAS de exemplu. In schimb neplatind CAS , sotul nu va beneficia de vechime in munca.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Plati la stat pentru pfa Mihaela Isabela Mihaela Isabela Ce costuri lunare sunt la stat pentru un pfa? (vezi toată discuția)