Buna ziua,sunt in impas si nu stiu cum sa procedez:s otul este PFA(venit in sistem real individual),tocmai am depus declaratia unica si constat ca insumarea datoriilor catre stat(impozit,cas,si cass),este mult mai mare decat ce am estimat noi, legea obligandu-ne daca vrem sa fim asigurati in sistemul de stat sa ne raportam la venitul minim care este de 22800.In concluzie noi avem estimativ 7500lei/an net si ce datoram la stat este 8730.Ce putem face in cazul asta?practic este imposibil ,multumesc.
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Chetuiala cu impozitul pe venit nu este deductibila fiscal.
Nu conteaza prea mut ce ati trecut in declaratia unica la partea de venituri si cheltuieli estimate pentru 2018 caci la inceputul anului viitor, pana pe 15 martie 2019, veti depune iar declaratia unica cu situatia realizata in anul incheiat si tot pana la acea data va trebui sa faceti si platile pentru datele realizate. Deci lasati-o asa.
Contributiile numai raportate la acel plafon se calculeaza.
Mergeti la ANAF la biroul unic si solcitati ajutor pe motiv ca nu aveti posibilitatea sa platiti o astfel de suma. Sa va ofere solutii. Nerealizand salariul minim ar trebui sa fiti scutiti de la plata CAS de exemplu. In schimb neplatind CAS , sotul nu va beneficia de vechime in munca.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.