bună ziua, aparent poliția va da o amendă contravențională. Înregistrările îl arată clar când săvârșește faptele, să înțeleg că rămân cu trambulina mizerabilă și dacă o mai vreau, s-o curăț și dezinfectez? Cât despre animal... cruzimea animalelor nimic. Mi se pare puțin față de fapta comisă, săptămâna următoare mă aștept cu o girafă moartă în curte...
Am o speță cu un vecin supărat, astăzi am gasit în curte o pisică moartă și fecale pe trambulină copiilor. La vizionarea înregistrărilor am descoperit că autorul este vecinul gard comun, care are frustrări mai vechi legate de un drum. In trecut (main bine de un an in urma) am mai primit amenințări telefonice sau SMS dar le-am ignorat, Am zis ca mai bine las de la mine. Astăzi însă am decis ca linia roșie a fost trecută și am depus deja plângere la poliție. Mentionez ca vinovatul este și lucrător în detașamentul de pompieri din oraș. Cum pot fi incadrate faptele de azi si ce sfaturi îmi puteți da pentru a rezolva problema odată pentru totdeauna? Mulțumesc anticipat.
va cer sfatul in privinta unei situatii legate de PUZ.
In anul 2010 Primaria TgMures confera documentatia pentru ridicarea unor case intr-o zona noua (fara constructii) cu acces initial pe un drum de pamant (3.5m latime). Documentele specifica faptul ca drumul public trebuie sa aiba la final 10m latime, iar constructorul face actele de donare catre Primarie pentru parcelele din proprietate in conformitate cu aceasta cerinta. Toata documentatia este corecta, casele se intabuleaza si primesc numar cadastral.
In anul 2011, Primaria confera o documentatie similara pentru o parcela inaintea celei in cauza d.p.d.v. al drumului de acces. La fel, PUZ specifica un drumul de acces de 10m latime. Problema intervine la aceasta parcela, proprietarul nu respecta PUZ si drumul ramane 3.5m latime, iar locatarii parcelei "din spate" sunt ingraditi de acces la utilizati. Drumul nu este predat Primariei.
S-au facut cateva sesizari catre Primarie, Administratia Domeniului Public, etc. insa deocamdata fara rezultat. oarecum, raspunsul fiind ca respectarea PUZ sa se faca prin caderea la intelegere cu proprietarul si despagubirea lui pentru a preda drumul de latimea cuvenita.
Va intreb, in conditiile in care PUZ este nerespectat si nu exista indicii de a-l respecta, gardul este zidit, zugravit, vopsit, sunt bransamente la baza lui, iar in curte este plantata vegetatie (tuya, etc.) care este solutia si cine trebuie sa o puna in aplicare?
Exista posibilitatea de a modifica ulterior un PUZ? Trebuie despagubit proprietarul pentru a respecta acest PUZ?
Exact așa este, alineatul 72 din ordinul 14/2011 are două paragrafe primul face referire la deținerea mai multor autoturisme pentru care clasa se calculează individual, iar al doilea face referire la schimbul autoturismului. Și în link-ul dvs, cu un alineat mai jos este specificată și situatia în care are loc vânzarea autoturismul și încheierea asigurării pentru autoturismul nou:
În situaţia în care deţineţi în proprietate mai multe vehicule, aplicarea sistemului bonus-malus se face individual pentru fiecare vehicul în parte.
În cazul în care vindeţi un vehicul şi cumpăraţi altul nou, puteţi solicita asigurătorului dumneavoastră RCA trecerea bonusului de pe vechiul vehicul pe cel nou, acest lucru putându-se realiza în condiţiile în care prezentaţi documente justificative.
Tocmai aceasta este problema că nu mi s-au solicitat nici un fel de acte justificative de către asigurator să analizeze cerere mea de modificare a clasei bonus malus și practic omit acest paragraf susținând că orice auto asociat unui cnp pornește de la B0. Un răspuns de la ei pe baza unei procedurii ar fi mult mai edificator pentru mine. Am făcut reclamație la OPC și le-am scris și celor de la București în speranța unui răspuns justificat.
ma confrunt cu o situatie aparent necunoscuta societatilor de asigurare. In iulie-august am schimbat autoturismul personal. La asigurarea RCA pentru noul auto mi s-a stabilit clasa B0 in conditiile in care baza de date cedam face legatura intre cnp si seria masinii. Cu autoturismul vechi aveam clasa B9. Necunoscand la momentul incheierii politei noi modalitatea de calcul a clasei nu am acordat atentie acestui aspect. Totusi, acum nu sunt multumit cu aceasta retrogradare, si am facut sesizari catre ASF si catre societatea de asigurare curenta. De la ASF am primit un raspuns cum ca modificarile in baza de date le face asiguratorul, iar conform articolului 72/alin2 din Ordinul-CSA-Nr-14-2011 am dreptul sa imi pastrez clasa bonus malus la schimbarea autoturismului. In momentul acesta sunt intr-o oarecare asteptare a raspunsului de la asigurat (au trecut mai mult de doua saptamani)... Exista sansa sa imi recapat vechea clasa de asigurat, exista anumite tertipuri legate de acest alineat 2, deoarece nu specifica foarte clar procedura.
Mentionez ca detin certificatul de radiere (31.07.2014), scoaterea din evidenta fiscala (17.07.2014). Asigurarea pt autoturismul nou a fost incheiata in 24.07.2014. Nimeni pana acum nu mi-a cerut aceste documente.
casa a fost construita de un "intreprinzator" care a evidentiat casa pe numele altcuiva (probabil cunoasteti practica), casa a fost intabulata pe acesta de catre constructor, apoi mi-a fost vanduta mie. Ca imputernicit al vanzatorului apare pe contract si constructorul. In fapt acesta a semnat contractul. Nu sunt avid dupa razbunare, deci despagubirile la care ma refer sunt strict legate de cheltuielile de racordare individuala la reteaua electrica.
sunt in urmatoarea situatie: am cumparat un imobil (casa+teren) in anul 2011 prin programul Prima Casa. Imobilul a fost nou construit si la momentul cumpararii era in curs de racordare al utilitatilor (din spusele vanzatorului). Am solicitat atunci inscrisul in contract asa:
"(...) conform intelegerii partilor, vanzatorul va elibera imobilul la data de X.Y.Z., data la pana la care vanzatorul se obliga sa efectueze pe chelutiala sa lucrarile de racordare la utilitati: apa - pana la data de X.Y.Z. si electricitate - pana la data de A.B.C. si cu plata la zi a tuturor cheltuielilor, taxelor si datoriilor (...)"
nefericirea face ca racordarea la electricitate sa nu se faca la modul definitiv, momentan casa avand curent doar dintr-o deschidere de santier. In aceeasi deschidere de santier sunt alte 8 case ale aceluiasi vanzator. Promisiunile de rezolvare au tot curs, insa incep sa fie minciuni si nu cred ca pot sa ma incred in ele.
Intrebarea mea este daca pot solicita in instanta vanzatorului despagubiri (ideal ar fi realizarea racordarii...) . Termenul de racordare din contract a trecut de aproximativ 6 luni.
Nu a ajuns legenda atat de departe, insa exista si alti indivizi cu imaginatie, la fel cum sunt si manageri in necunostinta de cauza. E bine si constiinciozitatea, in cazul meu nu se aplica, acesta fiind unul din motivele pentru care am vrut sa cercetez mai adanc. Sunt de acord sa fumezi, atata timp cat si treaba e facuta.
Multumesc pentru 'iluminare'
Cosmin C.
nikol.ilea a scris:
romascanu a scris:
:D Cu asta am facut eu o data misto de un manager de resurse umane. O fi ajuns "legenda" asa departe?
De regula sunt singurul meu sef (avand astfel libertatea de a nu asculta nici de mine intotdeuna) dar am avut nefericita inspiratie sa lucrez o scurta vreme intr-o "mare casa" cu pretentii unde MRU s-a aratat aschiat de pauzele mele de tigara.
I-am spus ca pauzele astea sunt reglementate de HG 1208/2006 (ea refera de fapt la pauze care sa reduca suprasolicitarea in fata ecranului de vizualizare...dar eu nu i-am dat si explicatii, l-am lasat in ceata)
=D>=D>=D> foarte tare
Nu exista nici o lege care sa reglementeze pauzele de tigara. Si eu sunt fumatoare si pentru ca pauza noasta de masa este flexibila, de cele mai multe ori o folosesc pentru a fuma si mai iau un sandwich in fuga. Daca am impresia ca am depasit timpul acordat pauzei de masa, mai sta 1/2 ora in plus la servici,
va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege in Romania care reglementeaza pauza de tigara? Am colegi fumatori care sustin ca se acorda 5 minute la fiecare ora pentru fumat. Am cautat pe internet vreo lege in acest sens insa fara succes. Incep sa cred ca este doar o nascocire a lor ca pretext pentru astfel de activitati. Sunt curios ce primesc cei cuminti care nu fumeaza? :D
PS: legea conform caruia persoanele care lucreaza la calculator au dreptul la 10 minute de pauza pare mai plauzibila.
Am urmat adresa www.just.ro, si am cautat dosarul. L-am gasit si m-am lamurit. Este vorba de o tamponare in care am fost implicat in luna iunie sau iulie, daunele au fost minore, o usa indoita, vinovat a fost celalalt conducator auto implicat pentru ca nu mi-a acordat prioritate. Iata textul gasit pe site:
"Citarea din oficiu a asiguratorilor: BT ASIGURARI TRANS SA si SC UNITA SA, conform art.33, alin.1 din OUG 2/2001. Audierea in calitate de martor a celuilalt conducator auto implicat in accident C. Cosmin, conform art.129, alin.5 CPC, sens in care se citeaza la adresa din Tg. Mures, str. X. Citarea intimatei. Amana cauza la 11.01.2008. Pronuntata in sedinta publica din 26.10.2007.
Oare de ce aceste date nu puteau sa le includa si pe foaia a5 care mi-au trimis-o? Sunt convins ca textul isi gasea loc in pagina...
Va adresez si ultima intrebare(i): este obligatorie prezenta mea la tribunal? Sunt repercursiuni daca nu ma prezint?