avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate C.Niculescu

Activitate C.Niculescu

Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin alianta ) care era in curs de a -si vinde apartamentul urmand sa se mute la copii in Germania. si dorea sa aiba unde sa primesca eventuala corespondenta Imediat ce si-a vandut apartamentul a plecat la copii in Germania , Ea nu a stat de loc la mine doar ca si-a facut buletinul ca sa isi poate face card pasaport etc In Germania si-a anuntat la primaria din orasului ca locuieste la copiii ei si si-a facut pe banii ei si asigurarea de sanatate renuntand la cea din Romania.
Dupa 2 ani probabil au fost neintelegeri intre ea si copii , doreste sa revina in Romania. locuind la mine pana gaseste un spatiu adecvat caci hotelul e prea scump , dar eu nu mai doresc asa ceva vazand ca e o persoana conflictuala. tocmai pt a preveni neplacerile eventuale.
Cum pot sa o radiez din spatiu ( adresa mea) obligand-o sa isi faca domiciliul la o eventuala locuinta inchiriata sau ceva de genul.
Daca retrag consimtamnatul si duc la politie si adeverinta ca locuieste legal in Germania e suficient?
Multumesc
Niculescu
Avand defectiuni majore la masina mea nu aveam alta solutie decat sa o dau acolo pe ori ce suma sa ppt ajunge axcasa reparatia cutiei de viteze automate costa enorm. Am facut contract de vanzare cu o firma specializata din Germania mi-au dat o suma rezonabila si am plecat cu trenul. Aici in Ro mi se cere copie după Briful mare si mic de inscriere a masinii acolo de catre cumpărătorul germna dar cara a zis ca nu o inscrie incearca sa o repare daca poate , daca nu , o dezmembreaza Pot sa o radiez aici in Romania doar in baza contractului de vanzare cumparare ( Kaufentrag) facut cu firma germana acolo? ca alte acte nu am Sunt persoana fizica Va multumesc
ce acte mai trebuiesc ? e suficient doar contractul? nu e nevoie si de copia actului de identitate al cumpărătorului?
Buna ziua , E vorba despre o fundatie non profit cu un comitet director din 5 membri infiintata in urma cu 11 ani din care au ramas doar presedintele si un membru restul s-au retras pe parcurs , fundatie ce nu mai are activitate de 10 ani, nu are datorii si alte obligatii, dar nu mai are nici sediul unde a fiintat initial fara obligatii de plata dar care intre timp a fost vandut de catre proprietar. , doreste sa nu mai depuna bilant anual/ si acela pe ZERO/ din lipsa de bani pt un contabil autorizat . ce se intampla daca nu mai depune bilantul? Sau cum se poate radia totusi avand doar doi membri si posibil sa ramana doar presedintele singur?
Buna ziua a vem un locatar in bloc, care nu munceste nici unde , traieste din cersit si din alte ”alea” /nu zic ce ca nu am probe/, si nu isi plateste intretinerea la bloc
.ENEL a venit si a suspendat curentul la apart lui acum foloseste lumanari seara..
apa rece si calda nu avem cum sa o taiem caci blocam toata scara. Apart. este pe numele mamei sale care a dececdat de 4 ani. Mostenirea nu e facuta ca nu are bani . mai are un frate in Spania /dar care nu e interesat in intocmirea actelor de mostenire ca nu are bani nici el./ Consuma apa rece si calda in cantitati mari la fel si energie calorica Aduce tot felul de boschetari periodic pe care-i gazduieste etc. Am anuntat politia dar au zis ca nu au ce sa-i faca din punctul lor de vedere ”oaspetii” fiind cica ocazionali... etc.Ce putem face ca se aduna sume mari la intretinere? Va multumesc.
ce putem face?
Am masina inmatriculata in Romania sunt cetatean roman , vreau sa o vand unui cetatean german cu domiciliul in Germania . Ce acte imi trebuie sa o radiez aici. la fisc si politie?
Noul proprietar o inscrie sau o ia sa zicem pt piese deci in afara de contract si copia buletinului neamtului nu am de un de sa am alte acte / brif mare sau mic sau mai stiu eu ce.
Va mutumesc.
Completare.
Am intrebat cum radiez masina mea inmatriculata in Romania si vanduta unui cetatean german din Germania. Am vazut aici un raspuns al celor de la SRPCIV data unui petitionar in care zic ca trebuiesc copii legalizate după actele noului proprietar ce si-o inmatriculeaza in Germania. De unde, daca de ex. o ia sa o dezmembreze si nu o inscrie sau o inscrie dar nu ii convine sa imi trimita actele aici sa le traduc si sa i le retrimit?
Nu e de ajuns un exemplar din contractul de vanzare copia buletinului neamtului si predarea aci a placutelor a CIV-ului , a talonului si a adeverintei fiscale?
Va multumesc mult pt raspuns !