avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate sp2install

Activitate sp2install

Răspuns la discuția mostenire vacanta
Totusi, exista vreo obligatie pentru ceilalti 2 asociati sa declanseze procedura de mostenire vacanta ,avand in vedere faptul ca nu au interes sa mai continue activitatea acestei firme,dimpotiva doresc sa o inchida?!
Sunt pasibili de eventuale consecinte negative(amenzi, etc) daca nu fac nici un demers de declarare a mostenirii vacante? Statul ce interes ar avea sa intre ca asociat intr-o SRLcu capital social minim sau mai biine zis cu ce ar fi prejudiciat STATUL ca nu intra in proprietatea sumei infime de 40 lei cat valoreaza partile sociale ale defunctului asociat? E absurd! Numai taxele notariale cat or fi costand!:((
Răspuns la discuția mostenire vacanta
Ce te faci insa cand nu cunosti acesti mostenitori sau atunci cand acestia nu sunt interesati sa deschida succesiunea? A trecut un an si jumatate si nu s-a intamplat nimic! Nu sunt decazuti din drepturi dupa 6 luni? Cei doi asociati trebuie sa astepte la infinit ?
Răspuns la discuția garantia pt.gestiune
Multumesc mult pt.raspunsul Dvs!
Societatea comerciala poate sa retina din garantia constituita unui gestionar c/val pagubei suferite ca urmare a unor lipsuri in gestiune, fara a inainta actiune in instanta?Mai exact: se poate retine direct din aceasta garantie, in baza unui proces-verbal de constatare, suma cu care sa se acopera lipsa din gestiune sau trebuie sa se adreseze instantei de judecata conform prevederilor din codul muncii referitoare la raspunderea materiala?
Buna seara!
O SRL are 3 asociati, iar unul dintre ei decedeaza. Mostenitori legali: doi veri primari neinteresati probabil de mostenire deoarece nu au dezbatut succesiunea desi a trecut mai bine de 1 an de la deces. Ce se intampla cu parile sociale ale defunctului? Se considera succesiune vacanta? Ce ar presupune practic interventia statului in cazul in care e vorba intr-adevar de succesiune vacanta si ce obligatii au in acest sens ceilalti doi asociati? Multumesc!
Este valabila in fata legii o clauza inclusa intr-un contract de locatiune prin care se stipuleaza ca administratorul locatarului- persoana juridica- se obliga sa raspunda in solidar cu aceasta in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale?! Astfel locatorul -persoana fizica- ar avea o siguranta in plus ca-si va recupera c/val eventualelor pagube de la administrator in cazul in care chiriasul -persoana juridica- este insolvabil. Multumesc!
Răspuns la discuția certificat constatator ORC
Multumesc f.mult Ionut!
Răspuns la discuția certificat constatator ORC
Va multumesc amandurora pt.raspuns! Vreau doar sa mai intreb cum se procedeaza cu taxa de eliberare a certificatului in cazul in care o solicit prin posta sau fax etc? Se plateste in contul ORC respectiv si se anexeaza la cerere?
Stie cineva sa-mi spuna daca pentru un certificat constatator ce se elibereaza de ORC se poate face cerere si prin posta sau trebuie neaparat sa ma deplasez la sediul ORC? Mentionez ca eu locuiesc in alt judet decat cel in care firma pt.care solicit certificatul isi are sediul social. Sau se poate solicita prin intermediul ORC din judetul unde locuiesc ? Multumesc!
Răspuns la discuția DIVIDENDE
Scuzati-ma, dar nu ma pot abtine: NOTA 10 ANDREEA!