avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Jupanterul

Activitate Jupanterul

Răspuns la discuția Reclamatie asigurare de viata
Sunt în aceeași situație, ma poți ajuta te rog mult? 0761742765

sorinpl a scris:

Buna ziua!
As dori putin ajutor in privinta unei asigurari de viata.
Tatal meu a facut un credit de nevoi personale la BCR in anul 2008, credit la care i s-a facut o asigurare de viata la BCR Asigurari. In ianuarie 2013, tatal meu a decedat suferind de cancer. Dupa decesul tatalui meu, m-am prezentat la firma de asigurari cu actele necesare deschiderii dosarului de dauna. La deschiderea dosarului, mi s-a spus ca voi primi un raspuns in 30-45 de zile, raspuns pe care l-am asteptat zadarnic. Intre timp au inceput sa vina prin posta mai multe scrisori de la banca respectiva, dupa care am inceput sa primesc scrisori si de la o firma de recuperari, scrisori prin care mi se solicita sa efectuez plata ratelor. Dupa ce am primit scrisoarea de la firma de recuperari, am facut o sesizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor(CSA). Vazand ca ce de la CSA nu imi raspund, am facut o reclamatie si la OPC, reclamatie la care mi s-a dat un nr de inregistrare si la care inca astept un raspuns.
Azi am primit prin posta un raspuns de la CSA in care mi se spune ca dosarul a fost respins de cei de la asigurari pe motiv ca tatal meu a decedat din cauza consumului excesiv de alcool, ceea ce este total neadevarat.
Va rog foarte mult pe cei care se pricep in domeniul asta sa ma ajutati cu un sfat. Eu ma gandesc sa ii dau in judecata, dar sincer nu am mai avut niciodata probleme de genul asta si nu prea stiu cum as putea sa procedez.
Orice sfat este bine primit!
Va multumesc!

Răspuns la discuția asigurare credit BCR
Ma poți ajuta și pe mine te rog, sunt în aceeași situație, petcumarius70@yahoo.com

nucu$ a scris:

Revin cu observatia mai atenta a relatarii: "mama nu a declarat nici o boala cronica, ceea ce reiese si din fisa medicala".Daca este asa, este acordabila despagubirea.

Salut, am și o eu o problema similara cu a ta, ai rezolvat ceva? 0761742765 dacă vrei sa ma ajutați , mersi

Stefan0212 a scris:

Azi am inmanat dosarul complet la avocat ,astept sa vad ce raspuns imi da ... de bine sau de rau , si cam ce sanse sunt in instanta .

Salut, am văzut ca aveți cunoștințe în polițele de asigurare, am și eu o problema , tata avea asigurare de viata la bcr și a decedat, acum am rămas eu sa ma descurc , le-am dus ce au cerut, însă nu le pot duce istoricul medical pe anul 2020 ,nu vrea sa mi.l dea doctorul, și ei nici pana acum nu l.au contactat , au contactat ultimul doctor , dar nu au ce sa ia de la el , pentru ca nu îl are , cel vechi îl are , acum ce pot sa fac eu? Sunt 3 luni și nu se rezolva nimic, sunt disperat... va rog mult sa ma ajutați și pe mine
Dapix a scris:

Soțul nu plătește creanțele altei persoane. Dvs veți fi executată silit când veți avea bunuri. Veți plăti foarte multe penalități, și cheltuieli de executare.

Răspuns la discuția Asigurarea de viata
Salut, am și eu o problema cu cei de la bcr asig de viata ma poți ajuta te rog mult? 0761742765 aștept un semn sa pot discuta cu tine te rog

nucu$ a scris:

Inseamna ca a fost o mare eroare, daca din august ati cunoscut primejdia si la data scadenta pentru plata primei (anuala probabil) 23 sept. , nu ati mai platit, polita fiind suspendata o perioada de gratie(vedeti in contract cat) urmand rezilierea pentru neplata.Singura posibilitate este de a solicita lichidarea/rascumpararea contului, in cazul in care exista und sold ,functie de tipul de asigurare de viata.(cu acumulare de capital/cu componenta investitionala,etc)

Deci, eu sunt fiul, vrem sa trecem tot la ea, nu contează asta, important e sa luam banii aia Cash, aveți idee dacă ii primește mama Cash, dacă nu e înscrisă deloc la pilonul 2 de pensie? Eu asa am înțeles, dar nu mi.a confirmat nimeni, ma puteti ajuta?

gi-jane2 a scris:

raluk0207
Utilizator
21:18, 29 Decembrie 2021
Dacă prin "cedat" dvs înțelegeți sa renunțați la succesiune, ar trebui sa știți ca:
1. Renunțați la tot. Nu doar la pensie, ci la absolut toate bunurile tatălui. Opțiunea succesorala este indivizibila.
2. La succesiune vor veni descendenții de gradul 2. Adică copiii dvs, respectiv nepoții defunctului.

Salut, ai rezolvat problema pana la urma?

Stefan0212 a scris:

Mai am o intrebare : Imi poate trimite direct prin posta o executare silita , desi pana acuma nu mi-au trimis nici o hartie ?Mai intai ar trebui sa mergem in instanta si apoi judecatorul sa hotarasca daca poate aproba o executare silita ? multumesc celor care vor raspunde

Buna seara, cine ma poate ajuta și pe mine va rog frumos, tata a decedat luna aceasta , are pensia privata la Nn , și ca moștenitori as fi eu mama și sora mea, eu cu sora avem pensie privata la pilon 2 de pensii, mama nu are deloc, dacă facem la notar act și ii cedam mamei tot , poate primi de la Nn banii Cash?