avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz plata asigurare credit in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz plata asigurare credit in caz de deces

Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz .
Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING refuza plata pentru niste motive aberante , motivul este acela ca tata suferea dinainte de semnarea contractului de hipertensiune , diabet , hepatita cronica , guta . INTRADEVAR avea mici probleme cu tensiunea sub observatia medicului si lua medicamente , DAR diabetul la facut prin 2011 iar celelate boli au fost trecute de la ei .

Daca ii dau in judecata ce sanse de castig am ? sau daca am . precizez ca tata a facut imprumutul la varsta de 51 ani ( o varsta la care nu ai cum sa fii perfect )

Condoleante!

Da, ii puteti actiona in instanta, dar nu banca ci firma de asigurari. Evident ca, facand parte din acelasi grup financiar au tot interesul ca sa nu plateasca asigurarea. Aveti mari sanse sa castigati, cred.
hipertensiune , diabet , hepatita cronica , guta . INTRADEVAR avea mici probleme cu tensiunea sub observatia medicului si lua medicamente , DAR diabetul la facut prin 2011 iar celelate boli au fost trecute de la ei .

Toate acestea nu au legatura cu diagnosticul care a provocat decesul.Pentru orice afirmatie/refuz, asiguratorul trebuie sa aduca probe care sa dovedeasca reaua-credinta a asiguratului privind o eventuala boala preexistenta asigurarii, nedeclarata/ascunsa si care a produs decesul , iar daca ar fi fost cunoscuta de asigurator, nu ar fi fost preluata ca risc asigurat (excludere) sau nu ar fi incheiat polita.
Verificati totusi in conditiile de asigurare, daca nu exista obligatia asiguratului de a anunta asiguratorul in eventualitatea unei afectiuni aparute in timpul perioadei asigurate.


Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
nucu$, utilizator
Nu exista " a anunta asiguratorul in eventualitatea unei afectiuni aparute in timpul perioadei asigurate. " asa ceva in contractul incheiat , pentru inceput cum ar fi mai bine sa procedez? trimit o reclamatie la directorul asigurarii ING sa re-analizeze dosarul , apoi la anpc si apoi in instanta ?
Sau imi iau mai degraba un avocat din prima ? multumesc

Din relatarea dv. nu rezulta clar cum ati solicitat (avizare dauna deces?) si cum ati primit refuzul (scris, telefonic/verbal?),Faceti o notificare pentru mediere, solicitati in scris raspuns motivat la toate intrebarile dv., depuneti toate probele (certificat deces, fisa medicala medic familie, istoric afectiuni, etc.) si solicitati despagubirea in conformitate cu art. din conditiile de asigurare, privind incadrarea riscului produs.
Reclamatia la CSA sau ANPC nu rezolva problema, ci se amana posibilitatea actionarii in instanta, singurul mod de rezolvare.Este clar ca trebuie sa aveti un sprijin de specialitate, macar pentru mediere.
Le-am trimis absolut toate documentele necesare . Problema este ca ei au dedus din 1-2 analize unde au fost gasite o tensiune mai mare si un test de glicemie care nu au iesit aiurea chiar deloc ca este suferind de Hipertensiune si diabet . Luni ma duc la medicul de familie sa faca o scrisoare medicala pentru fiecare boala in parte ( de pe scrisoarea de la ING in care este refuzata plata) in ce stare era fiecare dintre ele " mura in gura " pentru ca doctorita de familia a ramas uimita cand a citit SCRISOARE de la ING cu refuzul .

Deja m-au sunat cei de la banca sa platesc suma de 9.500 euro care au mai ramas , si le-am spus ca dreptul meu este sa ma adresez ANPC-ului si daca nu se rezolva mergem in instanta si apoi voi lua o decizie in privinta banilor , si doamna aceea zice : aaa ... eu zic sa nu va duceti ca nu cred ca aveti sanse si nu are rost sa va duceti mai departe ci sa faceti o refinantare . Ce sa inteleg prin vorba asta ? M-am abtinut sa nu le zic ceva .

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata Adevar2 Adevar2 Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt : Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Credit garantat cu asigurare de viata lipsa_id lipsa_id UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in ... (vezi toată discuția)