avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz plata asigurare credit in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz plata asigurare credit in caz de deces

Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz .
Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING refuza plata pentru niste motive aberante , motivul este acela ca tata suferea dinainte de semnarea contractului de hipertensiune , diabet , hepatita cronica , guta . INTRADEVAR avea mici probleme cu tensiunea sub observatia medicului si lua medicamente , DAR diabetul la facut prin 2011 iar celelate boli au fost trecute de la ei .

Daca ii dau in judecata ce sanse de castig am ? sau daca am . precizez ca tata a facut imprumutul la varsta de 51 ani ( o varsta la care nu ai cum sa fii perfect )

executorul va cere incuviintare in instanta pt executarea silita. Veti fi somat apoi.
Deci cum ar veni ca ma cheama in instanta nu ? Eu oricum vreau sa ma judec cu ei , intrebarea mea este : Sa ii dau eu in judecata pentru abuzurile care le fac , sau e obligatoriu ca ei sa ma dea in judecata ? Multumesc
Buna ziua,

Sunt si eu intr-o situatie similara.
In urma decesului mamei mele "ifarct miocardic" polita de asigurare a unui card de credit a fost refuzata pe baza faptului ca mama mea suferea de hipertensiune inainte de semnarea politei de asigurare.
in acelasi timp in cadrul politei de asigurare este specificat faptul ca " starea mea de sanatate este suficient de buna pentru a nu necesita tratament sau supraveghere medicala cu exceptia afectiunii care a determinat pensionarea" - pensionarea s-a datorat "Hipertensiune arteriala severa"
Se poate combate intr-un fel decizia celor de la brd asigurari ?

multumesc
Salut, ai rezolvat problema pana la urma?

Stefan0212 a scris:

Mai am o intrebare : Imi poate trimite direct prin posta o executare silita , desi pana acuma nu mi-au trimis nici o hartie ?Mai intai ar trebui sa mergem in instanta si apoi judecatorul sa hotarasca daca poate aproba o executare silita ? multumesc celor care vor raspunde

Salut, am și o eu o problema similara cu a ta, ai rezolvat ceva? 0761742765 dacă vrei sa ma ajutați , mersi

Stefan0212 a scris:

Azi am inmanat dosarul complet la avocat ,astept sa vad ce raspuns imi da ... de bine sau de rau , si cam ce sanse sunt in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata Adevar2 Adevar2 Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt : Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurare de viata dupa deces , refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar sorinforums sorinforums Tatal meu a avut un credit bancar , mama fiind coplatitor . Asigurarea de viata a fost platita odata cu creditul la zi. Dupa deces firma de asigurari refuza sa ... (vezi toată discuția)