avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz plata asigurare credit in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz plata asigurare credit in caz de deces

Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz .
Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING refuza plata pentru niste motive aberante , motivul este acela ca tata suferea dinainte de semnarea contractului de hipertensiune , diabet , hepatita cronica , guta . INTRADEVAR avea mici probleme cu tensiunea sub observatia medicului si lua medicamente , DAR diabetul la facut prin 2011 iar celelate boli au fost trecute de la ei .

Daca ii dau in judecata ce sanse de castig am ? sau daca am . precizez ca tata a facut imprumutul la varsta de 51 ani ( o varsta la care nu ai cum sa fii perfect )

Daca nu va platesc banii nu ramane decat sa ii dati in judecata.
Va puteti informa anterior la avocat care la randul lui poate apela la alti experti pentru a va analiza cazul si sa va estimeze sansele in proces.

Ceea ce zic ei mie imi pare aiurea dar trebuie verificat exact.
De regula banca solicita o asigurare pe viata, asigurare cesionata in favoarea bancii, care sa acopere in deobste creidtul.
La intocmitre asigurarii, in afara de declaratia imprumutatului cu privire la starea de sanatate, se solicita si unele analiza mediacale de catre firma de asigurari.
faptul ca firma de asigurari refuza plata, ii culpabilizeaza, asfel 9cred) ca incalca regulile contractuale.
Faceti o notificare scrisa firmei de asigurari prin scrisoare cu confirmare de primire. Firma este obligata sa va raspunda in 30 zile.
Daca raspunsul este negativ, se va deschide o actiune in justitie, dupa ce parcurgeti si etapa de informare prealabila la un birou de mediator.
In opinia mea, avand in vedere ca Banca trebuie sa isi incaseze suma imprumutata, fie de la asiguratorul creditului, fie de la mostenitori, este normal ca aceasta sa treaca la "atac", adica are optiunea sa actioneze in instant pe titularul imprumutului si sa va introduca in cauza pe dvs-mostenitorii acestuia. Astfel, intrucat dvs puteti refuza mostenirea si deci, nu veti putea raspunde pentru debitul tatalui defunct, Banca va incasa banii de la asigurator sau ii va trece pe costuri (in contul contabil stiut de acestia)......In situatia prezentata, dvs nu aveti altceva de facut decat sa va aparati, atunci cand Banca va actiona, si veti introduce in proces pe asigurator, chemandu-l in garantie pentru sumele datorate.
In primul rand comunicati in scris atat cu banca cat si cu firma de asigurari, comunicati modificarile intervenite, solicitati rezolvarea situatiei facand referire la articolele stipulate in contractul de imprumut, anexati cererilor inaintate cat mai curand posibil, pentru a face dovada bunei credinte, certificatele medicale din care reiese cauza decesului (cereti o copie de la medicul de familie sau de la unitatea medicala care a stabilit ca tatal dv. suferea de cancer), copia certificatului de deces si solicitati rezolvarea situatiei.
Nu acceptati raspunsuri verbale sau telefonice, nu se pot pune la dosar.
Timpul curge in favoarea bancii in cazul in care se taraganeaza rezolvarea problemei.
In momentul in care o persoana contracteaza un credit este obligat sa isi faca o polita de asigurare de viata in care trebuie sa declare bolile,etc pentru ca asiguratorul sa ia la cunostiinta si sa stie daca incheie sau nu acea polita de asigurare.

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata Adevar2 Adevar2 Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt : Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurare de viata dupa deces , refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar sorinforums sorinforums Tatal meu a avut un credit bancar , mama fiind coplatitor . Asigurarea de viata a fost platita odata cu creditul la zi. Dupa deces firma de asigurari refuza sa ... (vezi toată discuția)