avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Florin19775898

Activitate Florin19775898

Bună ziua,

Cum s-a rezolvat până la urmă? Sunt într-o situație asemănătoare.

Mulțumesc,
Florin
Bună ziua,

Am obținut în anul 2018 venituri în țară concomitent cu venituri din străinătate. Pentru toate aceste venituri impozitul s-a plătit doar la ANAF, nu s-a plătit niciun cent în străinătate. Agentia de Plăți nu vrea nici în ruptul capului să-mi adauge veniturile din străinătate la calculul idemnizației, deși acestea apar în Adeverința de Venit de la ANAF. După ce a durat mai bine de un an în care s-au prefăcut că-mi calculează și recalculeză indemnizația, cerându-mi tot felul de hârtii aiuritoare, într-un final, chitiți să nu plătească, s-a trezit o doamnă să-mi servească următorul text de lege din Ordonanta 111/2010/:
Art. 2 (6) In vederea acordarii drepturilor prevazute la
alin. (1), persoanele care au realizat activitati
profesionale in statele membre ale Uniunii
Europene sau in alte state care aplica prevederile
Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al
Parlamentului European si al Consiliului din 29
aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de
securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr.
987/2009 al Parlamentului European si al
Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a
procedurii de punere in aplicare a
Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind
coordonarea sistemelor de securitate sociala,
denumit in continuare Regulament, beneficiaza
de totalizarea perioadelor de activitate realizate
in aceste state in conditiile prevazute de acesta.
Art. 3 (5) In situatia prevazuta la art. 2 alin. (6), daca
persoana realizeaza concomitent venituri supuse
impozitului atat in tara, cat si in statele care
aplica Regulamentul, se iau in calcul doar
veniturile realizate in tara.
După mintea dânsei, conform celor de mai sus, deși am plătit impozitul pentru veniturile din străinătate în România și ele apar în Adeverinta de Venit de la ANAF, ele nu trebuie luate în calcul la calcularea indemnizației.
Mi se pare un abuz în serviciu mizerabil, mai ales după ce m-au tărăgănat mai bine de un an. Considerați că am dreptate sau nu?

Mulțumesc,
Florin
Nu, nu e corect modul in care au calculat. Aveti dreptate. Daca aveti carte de munca, suma neta e 60% din brut minus impozit. Nu datorati nici CASS, nici CAS pentru acel venit. Cat despre dubla impozitarea a venitului,,,, nu te mai mira nimic in Romania de azi.
Buna ziua,

Eu inca nu am depus dosarul, dar raspunsul pe care l-ati primit e o bataie de joc si o incalcare a legii. Ordonanta e foarte clara:

(2) Pentru persoanele cărora li s-a stabilit cuantumul indemnizației lunare prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală realizate începând cu data de 23 martie 2018, agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București au obligația de a stabili noul cuantum în termen de 60 de zile de la depunerea documentelor prevăzute la alin. (1) sau, după caz, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, în cazul în care aceste documente sunt deja depuse..

Florin
Buna ziua,

Pana la urma am anulat cartea de munca de tot. Cred ca se va schimba oricum situatia si vor fi incluse si drepturile de autor in plata indemnizatiei. Cei de la Ministerul Muncii habar n-aveau de tampenia pe care au facut-o. Ba chiar cineva de acolo s-a certat cu mine ca nu e adevarat. Dar de, eu nu sunt deputat. Acum au realizat si ei care e adevarul cand a aparut in presa.

Florin
Răspuns la discuția Anulare carte de munca retroactiv
Scuzati-ma, un contract de munca.
Buna ziua,

Exista vreo solutie pentru a anula complet o carte de munca deschisa in aprilie 2018?

Multumesc
Multumesc pentru raspunsuri! O noua decizie a guvernului roman de a incuraja munca.
Bun, atunci daca incepand cu 1 august imi voi inchide cartea de munca si toate colaborarile, ar trebui sa mi se calculeze indemnizatia in felul urmator: venituri din drepturi de autor august 2017 - 26 martie 2018, plus cartea de munca august 2017 - iulie 2018, indiferent de data de nastere a copilului. Corect? Acestea ar fi ultimele 12 luni in care am avut venituri. Va multumesc din nou pentru raspuns .
Multumesc pentru raspuns. Din OUG-uri rezulta concluzia dv., dar totusi cum nu e asta discriminare, din moment ce unele venituri sunt acceptate, iar altele, nu? Nu asta inseamna discriminare, pana la urma? Si pe drepturi de autor platesc impozit, CAS si CASS, ca si pentru veniturile din salarii. De ce sa nu beneficiez de aceleasi drepturi? Nu mi se pare deloc in regula.

Si as mai avea o intrebare. Veniturile din drepturi de autor de dinainte de aprobarea OUG 18/2018, adica de dinainte de 26 martie 2018, se mai iau oare in calcul?