avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate gabor

Activitate gabor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu clarificarea unor situatii. Lucrez la SPCLEP , care este din cadrul primariei. La nivel de primarie este numit o persoana responsabil cu protectia datelor, conform normelor Regulamentul Uniunii Europene 679/2016.
Intrebare este, daca mai e nevoie sa fie numit inca o persoana si la nivel de SPCLEP? Eu prelucrez datele, pot sa fiu numit responsabil cu protectia datelor? Nu este conflict de interese? Mersi pentru raspuns.
Buna. Am si eu o situatie. In septembrie, anul curent, am primit o amenda, ca in martie am fost surprins cu o camera, fara sa am rovinieta. Constatarea contraventiei, conform procesului verbal a fost in septembrie. Dar din martie pana in septembrie am tot circulat fara rovinieta, pur si simplu am uitat. Intrebarea este, o sa primesc amenda pentru fiecare luna in parte? Chestia e ca daca trimiteau amenda in 30 de zile, cumparam si eu rovinieta. Consider ca este hotie legala.
Functionarul public poate refuza sa faca ore suplimentare? Conform articolului 33 din legea 188/1999 ar trebui sa efectueze ore suplimentare la dispozitia angajatului. In codul muncii este precizat faptul ca orele suplimentare se fac numai cu acordul angajatului. Acest lucru se refera si la functionari publici?#-o
Răspuns la discuția Contor apa bransament
thran a scris:

Pai si cine vreti sa plateasca pentru ce consumati?
Noi am inteles ca locuind la curte ati vrea sa va faceti si o piscina, sa schimbati apa zilnic si sa plateasca altii.

cei care au 30 de vaci, 100 de oi, cat apa consuma? Platesc dupa 3 persoane si consuma cat o armata. in astfel de tara traim
Nu a-si plati mai mult. Noi suntem 4 persoane. Vara mai stropesc prin gradina, ud florile, am pus niste morcovi, fasole, etc, si alea trebuie udate, mai spal si masina, am un bazin de 8 mc, si asa uite ca trebuie apa multa. am un prieten care a pus contor si acum nu poate sa ude prin gradina ca plateste exagerat de mult. In apartament merita pus apometru , dar in casa cu curte si gradina nu.
Da, se incheie contract, ideea ar fii, sa platesc apa dupa cap de persoane (pausare) si nu dupa apometru.
Buna. Am o intrebare, sper sa gasesc raspuns aici. Locuiesc la casa cu curte. Se modernizeaza strada si vor fii puse contoare de apa pentru fiecare locuinta. Existe vreo lege care ma obliga sa accept contorizarea, s-au pot sa merg pe pausare?Sunt strazi, unde nu sunt instalate contoare, pe noi cum ne pot obliga ? Va multumesc.
Buna ziua. A-si vrea sa prezint o situatie, privind salarizarea functionarilor publici, va rog sa dati cu parerea, eventual niste sugestii, idei pentru rezolvarea situatiei.
Sunt functionar public din anul 2008, am fost incadrat ca referent principal cu un salariu de incadrare de 740 de lei, o colega, tot din anul 2008 este functionar public, dar ca referent superior, datorita vechimii mai mari in munca, cu un salariu de incadrare cca. 950 lei..
In 2010 salariile au fost taiate, inghehate, cine mai stie cum au fost. In anul 2013 am fost reincadrati, ca inspectori asistenti, amandoi. Diferenta de salariu este undeva pe la 400 de lei. In salariul de baza intra salariul afferent postului, incadrarii, care a ramas neschimbata, 740 lei, desii nu mai sunt referent cu studii medii, ci inspector asistent, precum si sporul de vechime, precum si inca un spor de 25%. Inrebarea mea este, ca daca suntem angajati pe aceeasi post, aceleasi conditii de munca, aceleasi atributii, aceeasi incadrare (diferenta ar fii vechimea – de 5%), nu ar trebui sa avem cam aceeasi salariu? Acest lucru nu este discriminare, unde este principiul egalitatii?
Răspuns la discuția Spor de confidentialitate
Va multumesc pentru raspuns, dar ma tem ca ne e de ajuns. Nu exista nici un fel de hotarare in acest sens. Noua ne -ar trbui ceva concret , cum ar fi aceste reglementari in vigoare de care pomeniti dumneavoastra, actele normative pe care nu le gasim. S-au ar trebui ca consiliul local sa aduca o hotarare privind acest spor? cum sa procedam??
Cu drag, gabor!
BUNA.
Lucrez la o primaria, la serviciul public de evidenta persoanelor. Lucram cu secrete de serviciu, am si semnat un angajament de confidentialitate, numai ca nu primim nici un spor in acest sens. O.G. nr10/2007, art. 13 prevede acest spor, numai prin niste acte normative specifice. Care sunt aceste acte, ce modalitati avem pentru a primi acest spor. Va rog sa ma ajutati. Multumesc!