avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Activitate Crisel

Activitate Crisel

Am fost poprita și atrasa la răspundere, de către ANAF. In urma unui proces, am obținut o hotărâre judecătorească, favorabilă. Întrebarea este, dacă pot recupera sumele poprite ilegal. Va mulțumesc.
Nu înțeleg ce înseamnă “zile libere”. Socotesc zile calendaristice sau lucrătoare. Iau in calcul și zilele de weekend, sau nu? Va mulțumesc.

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Termenul se calculeaza pe zile libere, adica fara a lua in calcul prima si ultima zi. Daca termenul astfel calculat se implineste intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana la prima zi cand se lucreaza.

Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, intr-un dosar civil, lucrătoare sau calendaristice? Mulțumesc.
Va rog sa-mi spuneti, dacă OUG 226/2020, prelungește măsura sistării popririlor pana la 31.03.2021. Va mulțumesc.
OUG 226/2020. Va rog sa-mi spuneti, dacă aceasta ordonanța prelungește termenul pentru sistare popriri ANAF pana la 31.03.2021
Va rog sa-mi spuneti, cum pot proceda, in cazul in care, fostul soț, nu plătește pensia de întreținere minor, pe motiv ca nu are un loc de munca. Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Poprire
Din ce am constatat, angajatorul nu a cunoscut OUG 29/18.03.2020 și a virat către ANAF poprirea. Le-am adus la cunoștiință cadru legal și mi s-a cerut timp pt studiu lege. Personal, îmi este foarte clar ca angajatorul nu se poate opune ANAF-ului, dar necunoscând actuala ordonanța de urgentă, angajatorul insista pe vechea ordonanța.
Răspuns la discuția Poprire
Va rog sa-mi spuneti cum pot acționa in cazul in care angajatorul nu a cunoscut legea OUG 29/18.03.2020 și mi-a efectuat poprirea. Va mulțumesc!
Discuție Poprire
Buna ziua! Doresc sa știu dacă, este legal faptul ca angajatorul sa dea curs unei popriri pe salariu, înființata de către ANAF, fără a exista o hotarare judecătorească definitiva. Va mulțumesc!

Rog îndrumare. Am lucrat 2 ani și ceva la o S.C. avand funcția de casier. Raportul de munca s-a încheiat prin desființare post. Am beneficiat de concediu de odihna la cerere, in total de 4 zile, in tot acest timp. Mi s-a refuzat compensarea concediului de odihna neefectuat, drept pentru care am depus o sesizare către ITM, apoi către Tribunal. In Întâmpinare, S.C. minte, afirmând ca am executat întreg concediul, relatând perioadele in care acesta a fost efectuat, alături de înscrisuri, constând in state de plata și foaie colectivă de prezenta. In termen de 10 zile, am obligația de a depune răspuns la întâmpinare, cu înscrisuri doveditoare. Întrebarea mea este, dacă in răspunsul meu, pot cere ca pârâta sa prezinte instanței dispozițiile de încasare/plata, registrele de casa zilnice, plus cererile mele scrise, pt acordarea celor in total, 4 zile de concediu. Menționez ca pentru perioadele in care pârâta susține ca am beneficiat de zilele de concediu, dețin e-mail-uri și mesaje text, care dovedesc,prin sarcinile atribuite la momentul acela,ca eram la locul de munca și nu in concediu. Mulțumesc anticipat!