avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua! Doresc sa știu dacă, este legal faptul ca angajatorul sa dea curs unei popriri pe salariu, înființata de către ANAF, fără a exista o hotarare judecătorească definitiva. Va mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Crisel , utilizator 14:00, 2 Aprilie 2020
Pe baza somatiei si a titlului executoriu primite de la ANAF se va infiinta poprirea.
Pe aceasta perioada, cf. art. VII alin. 3 din OUG 29/2020 astfel de popriri se suspenda pe perioada starii de urgenta plus 30 de zile.
Va rog sa-mi spuneti cum pot acționa in cazul in care angajatorul nu a cunoscut legea OUG 29/18.03.2020 și mi-a efectuat poprirea. Va mulțumesc!
Trebuie să înțelegeți că angajatorul nu se putea opune ANAF-ului. Dacă vă simțiți nedreptățit, cu creditorul aveți treabă, nu cu terțul poprit.
Cum adica a "efectuat poprirea"?
Ce ati vrut sa spuneti?
A retinut suma?
A virat suma retinuta catre ANAF?
Ce a facut mai exact anagajatorul si la ce data?
Din ce am constatat, angajatorul nu a cunoscut OUG 29/18.03.2020 și a virat către ANAF poprirea. Le-am adus la cunoștiință cadru legal și mi s-a cerut timp pt studiu lege. Personal, îmi este foarte clar ca angajatorul nu se poate opune ANAF-ului, dar necunoscând actuala ordonanța de urgentă, angajatorul insista pe vechea ordonanța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu o societate comerciala ce nu vireaza o treime din salarul unui angajat dupa ce se infiinteaza poprirea? marioaramuntean marioaramuntean Am infiintat o poprire la un debitor pentru amenzi la societatea unde lucreaza. Patronul societatii a virat o treime din salariul angajatului pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri salariale Bartha43 Bartha43 Buna ziua, In 18.03.2020 m-a informat angajatorul meu ca a primit de la BEJ o notificare de poprire a veniturilor mele in cuantum de 1/3 Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)